Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán Parmigiana
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup- Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej vody. Paradajky ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
- Na rozohriaty olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, nadrobno nakrájanú bazalku. Ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru.
- Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme ho chvíľu „vypotiť“ a osušíme.
- Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, na ne dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Tieto vrstvy opakujeme podľa veľkosti zapekacej misky – 3-, 4-krát.
- Zapekáme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20-25 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a servírujeme.
|