Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán Parmigiana

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej vody. Paradajky ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na men­šie kocky.
  2. Na rozohriaty olej dáme nadrobno na­krájaný cesnak, pridáme nakrájané para­dajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na ko­lieska nakrájané olivy, nadrobno nakrájanú bazalku. Ochutíme soľou, čier­nym korením a troškou cukru.
  3. Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme ho chvíľu „vypotiť“ a osušíme.
  4. Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, na ne dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozza­rellou. Tieto vrstvy opakujeme podľa veľ­kosti zapekacej misky – 3-, 4-krát.
  5. Zapekáme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20-25 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a servírujeme.