Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou fotorecept

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 22. februára 2019
Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

700 g
300 g
2 ks
600 g
100 ml
250 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke v osolenej vode, potom očistíme a nakrájame na plátky. Do vymasteného pekáča (môžeme doň položiť aj papier na pečenie) uložíme polovicu zemiakov.

    Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky rozprestrieme mierne podusenú kapustu zmiešanú s kečupom. Očistíme cibuľu, nakrájame ju na pásiky a rozsypeme na vrstvu kapusty. Na ňu dáme šunku nakrájanú na rezance.

    Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch poukladáme zemiaky a vložíme do rúry. V polovici zapekania zalejeme smotanou zmiešanou s postrúhaným syrom.

    Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: