Mäsové guľky

Zapekané mäsové guľky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou a korením.
  2. Narobíme rovnaké guľôčky. Guľky spolu s paprikou, cibuľou a rajčinami dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.
  3. Medzitým pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, zo soli a z korenia. Mäso so zeleninou vyberieme a preložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a dáme znovu zapiecť.
  4. TIP: Mäso melieme doma Hoci dnes už nie je problém kúpiť hotové pomleté mäso, je lepšie vybrať si vhodný kúsok vcelku a buď si ho dať pomlieť mäsiarovi, alebo to urobiť doma pred jeho kuchynskou úpravou. Je to bezpečnejšie.