Mäsové guľky
Zapekané mäsové guľky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou
a korením.
- Narobíme rovnaké guľôčky. Guľky spolu s paprikou, cibuľou a rajčinami
dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C
15 minút.
- Medzitým pripravíme omáčku z paradajkového
pretlaku, zo soli a z korenia. Mäso so zeleninou
vyberieme a preložíme do zapekacej misky,
prelejeme omáčkou a dáme znovu zapiecť.
- TIP: Mäso melieme doma
Hoci dnes už nie je problém
kúpiť hotové pomleté
mäso, je lepšie vybrať
si vhodný kúsok vcelku
a buď si ho dať pomlieť
mäsiarovi, alebo to urobiť
doma pred jeho kuchynskou
úpravou. Je to
bezpečnejšie.
|