Zapekané bataty
Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
Autor receptu: redakcia
Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá syrová vrstva ich doplnia tak výborne, že výsledná chuť bude výnimočná.
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Bataty ošúpeme a nakrájame na plátky. Zmiešame ich s pretlačeným cesnakom, lístkami tymianu, asi polovicou syra, škrobom a smotanou. Osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- Na masle opražíme časť nakrájanej cibule. Potom vysypeme listy špenátu, necháme ich zvädnúť a vyžmýkame z nich vodu.
- Panvicu po špenáte vytrieme papierovým obrúskom. Zahrejeme v nej olej, vylejeme zvyšný olej, pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu a restujeme ju. Potom k cibuli rozdrobíme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania restujeme, kým sa z mäsa nevyparí všetka tekutina.
- Zapekaciu misu vymastíme. Na dno uložíme polovicu batatov, na ne rozložíme mäso, posypeme trochou strúhaného syra, pridáme dusený špenát a naň poukladáme zvyšné plátky zemiakov. Pečieme 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C, potom zmiešame strúhanku so zvyšným syrom
a 15 minút pred koncom pečenia nasypeme na povrch.