Zapekaná pohánka/fotorecept/

Autor receptu: oco

Toto je asi zwietopf,ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf.V piatok sa mäso nepapá to je zvyk ktorý dodržujeme.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jeden hrnček opláchnutej pohanky dáme do 1,5 hrnčeka osolenej vriacej vody ,necháme prejsť varom odstavíme a necháme dôjsť 30 minút.Vodu dávam tak ,aby so nič nezlieval aby sa zachoval rutín obsiahnutý v pohanke.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme ostatnú nastrúhanú zeleninu.Dusíme do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.
  3. Zmiešame s pohánkou,pridáme prelisovaný cesnak,vajcia v ruke drvenú majoránku,lyžicu sušenej pažítky dobre premiešame podľa potreby dosolíme.Na vrch dáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
  4. Pred dokončením ,pridáme postrúhaný syr a zapekáme tak 10 minút kým sa syr neroztopí
  5. K tomu som urobil šalát z čínskej kapusty,paradajky,korenia zaziky,olivového oleja a vody.