Zapekaná pohánka/fotorecept/
Autor receptu: oco
Toto je asi zwietopf,ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf.V piatok sa mäso nepapá to je zvyk ktorý dodržujeme.
Postup
- Jeden hrnček opláchnutej pohanky dáme do 1,5 hrnčeka osolenej vriacej vody ,necháme prejsť varom odstavíme a necháme dôjsť 30 minút.Vodu dávam tak ,aby so nič nezlieval aby sa zachoval rutín obsiahnutý v pohanke.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme ostatnú nastrúhanú zeleninu.Dusíme do mäkka.Necháme trochu vychladnúť.
- Zmiešame s pohánkou,pridáme prelisovaný cesnak,vajcia v ruke drvenú majoránku,lyžicu sušenej pažítky dobre premiešame podľa potreby dosolíme.Na vrch dáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
- Pred dokončením ,pridáme postrúhaný syr a zapekáme tak 10 minút kým sa syr neroztopí
- K tomu som urobil šalát z čínskej kapusty,paradajky,korenia zaziky,olivového oleja a vody.