Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Zapečené zemiakové šupky so slaninou a s bryndzou

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 7. septembra 2021
Zapečené zemiakové šupky so slaninou a s bryndzou
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

10 ks stredne veľké
150 g
100 g
6 strúčikov
150 g (pancetta alebo domáca)
1 ČL
trocha
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé zemiaky v šupke umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a s malým množstvom bravčovej masti každý osobitne zabalíme do alobalu. Poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 45 minút.

  2. 2

    Upečené zemiaky rozbalíme, pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme vnútro a šupky dáme naspäť do rúry, aby sa upiekli do chrumkava.

  3. 3

    Slaninu nakrájame na čo najmenšie kocky a opražíme na panvici. V miske zmiešame kyslú smotanu s bryndzou, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, okoreníme, pridáme nasekanú pažítku a zelerové semienka. Zmiešame s vydlabanou zemiakovou masou.

  4. 4

    Upečené zemiakové šupky naplníme bryndzovou zmesou, posypeme opraženou slaninou a nasekanou pažítkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Zemiaky, Slovenská kuchyňa, Obed, Slané chuťovky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu