Zapečené paradajky

Zapečené plnené paradajky

Autor receptu: podravka

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj pre oči.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Paradajkám odrežeme vrch so stonkou a lyžicou vydlabeme vnútro.
  2. Pšeno dáme do osolenej horúcej vody a varíme na miernom ohni cca 15 minút. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Do misky dáme scedenú makrelu, pridáme uvarené pšeno, nastrúhanú mozzarellu, jemne nasekanú mladú cibuľku, olivový olej, cesnak, soľ a korenie.
  4. Zmes dobre premiešame a naplníme vydlabené paradajky. Naplnené paradajky dáme do zapekacej misky a posypeme ich nastrúhaným syrom.
  5. Pečieme cca 15 minút v rúre zahriatej na 200 °C, dokým syr nezhnedne.
  6. Podávame teplé alebo studené ozdobené lístkami bazalky.