Zapečené paradajky
Zapečené plnené paradajky
Autor receptu: podravka
Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to
pastva aj pre oči.
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Paradajkám odrežeme vrch so stonkou a lyžicou vydlabeme vnútro.
- Pšeno dáme do osolenej horúcej vody a varíme na miernom ohni cca 15 minút. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- Do misky dáme scedenú makrelu, pridáme uvarené pšeno, nastrúhanú mozzarellu, jemne nasekanú mladú cibuľku, olivový olej, cesnak, soľ a korenie.
- Zmes dobre premiešame a naplníme vydlabené paradajky. Naplnené paradajky dáme do zapekacej misky a posypeme ich nastrúhaným syrom.
- Pečieme cca 15 minút v rúre zahriatej na 200 °C, dokým syr nezhnedne.
- Podávame teplé alebo studené ozdobené lístkami bazalky.