Zapečené paradajky s mozzarellou

daniella9 - fotkadaniella9, 24. septembra 2012
Zapečené paradajky s mozzarellou
Foto: daniella9
3
porcie
30 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

5 - 6   ksväčšie
250  g
 lístky




Postup

  1. 1

    Mozzarellu a paradajky nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme olejom (olivový alebo klasický slnečnicový) a uložíme do nej mozzarellu s paradajkami. Posypeme korením a koreninovou zmesou. Ja som zmiešala morskú hrubozrnnú soľ, čerstvý petržlen, oregano, čierne mleté korenie, majoránku. Rozložíme lístky bazalky a pokvapkáme olejom.

    Zapečené paradajky s mozzarellou - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov a zapekáme 15 -20 minút. Podávame s nasucho opečeným chlebíkom. HoTovo, dobrú chuť.:-) (Bazalku môžeme dať aj po dopečení, bude to krajšie zelené:-))

    Zapečené paradajky s mozzarellou - obrázok 3

Diskusia k receptu

violetacamorova
Mám veľmi rada mozzarellu s paradajkami a olivovým olejom s bagetkou, také jednoduché ľahké jedlo na horúce dni, aj toto tvoje musí byť chutné, vyskúšam.
vierutt
Daniella9, ani nevieš, ako si pre mňa osobne veľmi vhod uverejnila tento recept práve teraz - práve robím "detox" podľa Antónie Mačingovej a akurát na večeru mám mozarellu s paradajkami - okrem toho chlebíka tam môžem použiť všetko, ale páči sa mi to zapekanie, myslím, že "chute" sa lepšie premiešajú
afataga
ja mam rada presne tuto kombinaciu (bez majoranu, staci oregano) surove, zapekat ma to nenapadlo, musi to byt dobre, vyskusam
katrinecka
v surovom stave robím aj 3x do týždňa,moja naj mňamka :) vyskúšam aj toto zapečené :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia