Zajačie stehno na gaštanoch
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme. Na masle opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rajčiakový pretlak a na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby dolievame vodu a víno. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany a zvyšok vína. Podľa potreby dosolíme a spolu dodusíme.
- Porcie potom polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky alebo ryžu.
|