Zajačie stehno na gaštanoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme. Na masle opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rajčiakový pretlak a na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  2. Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby dolievame vodu a víno. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany a zvyšok vína. Podľa potreby dosolíme a spolu dodusíme.
  3. Porcie potom polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky alebo ryžu.