Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká..... Tak som ich dnes jednoducho vysmažila a najedli sme sa ich do sýtosti.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie krídielká si umyjem a očistím,
  2. preložím do trojuholníka
  3. a nasolím.
  4. Takto pripravené krídielká obaľujem v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipou soli a strúhanka).
  5. Tentoraz som do strúhanky pridala kukuričnú múku.
  6. Na panvicu si nachystám olej na vysmážanie. Pridám aj trochu bravčovej masti.
  7. Obalené krídielká pomaly vysmážam na rozohriatom tuku.
  8. Vysmažené krídielká nechám odkvapkať na kuchynskej servíte.
  9. Podávam s varenými omastenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.