Vysmážané kuracie krídielká (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Z kurčaťa sa u nás vždy najskôr minú krídielká..... Tak som ich dnes jednoducho vysmažila a najedli sme sa ich do sýtosti.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie krídielká si umyjem a očistím,
- preložím do trojuholníka
- a nasolím.
- Takto pripravené krídielká obaľujem v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipou soli a strúhanka).
- Tentoraz som do strúhanky pridala kukuričnú múku.
- Na panvicu si nachystám olej na vysmážanie. Pridám aj trochu bravčovej masti.
- Obalené krídielká pomaly vysmážam na rozohriatom tuku.
- Vysmažené krídielká nechám odkvapkať na kuchynskej servíte.
- Podávam s varenými omastenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.