Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutná bezmäsitá klasika...

Suroviny

Postup

  1. Karfiol uvaríme v osolenej vode. Vychladený rozdelíme na ružičky.
  2. Pripravíme si cestičko na obaľovanie z vajíčok, mlieka, hladkej múky a osolíme podľa potreby. A tiež aj strúhanku.
  3. Obaľujeme v cestíčku a následne v stúhanke.
  4. Vypražame na oleji a ukladáme do hrnca, na dno ktorého dávame obrátený tanierik a naň kuchynskú servítku, aby vsiakol olej, ak je veľa.
  5. Uvaríme si medzitým očistené zemiaky nakrájané na kocky a uvarené si trocha omastíme. K vypražanému karfiolu so zemiakmi môže byť príloha: akýkoľvek zeleninový šalát, kompót, tatárska omáčka (podľa chuti).