Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol so zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Chutná bezmäsitá klasika...
Postup
- Karfiol uvaríme v osolenej vode. Vychladený rozdelíme na ružičky.
- Pripravíme si cestičko na obaľovanie z vajíčok, mlieka, hladkej múky a osolíme podľa potreby. A tiež aj strúhanku.
- Obaľujeme v cestíčku a následne v stúhanke.
- Vypražame na oleji a ukladáme do hrnca, na dno ktorého dávame obrátený tanierik a naň kuchynskú servítku, aby vsiakol olej, ak je veľa.
- Uvaríme si medzitým očistené zemiaky nakrájané na kocky a uvarené si trocha omastíme.
K vypražanému karfiolu so zemiakmi môže byť príloha: akýkoľvek zeleninový šalát, kompót, tatárska omáčka (podľa chuti).