Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom

Autor receptu: izabella929

Nuž čo k tomuto jedlu dodať...Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás.Lenže ja vyprážam mäsko trošku inak..

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarím si v prvom rade zemiaky v šupke.Kým sa varia, pokrájam si cibuľu, uhorky,mrkvu a nastúham varené vajce.Toto sú komponenty na zemiakový šalát.Ked sú zemiaky uvarené, ošúpem ich pokrájam na kocky , zmiešam už s pokrájanými komponentmi na šalát.Pridám smotanu,jogurt a lyžicu domácej horčice z cukiny.Všetko osolím, pridámmleté čierne korenie a šalát dám do chladničky.Bravčové plece pokrájam na rezne,vyklepem, posolím a posypem mletým korením.Vajce si rozbijem do nádoby na obalovanie.Pripravené rezne obalujem vo vajci a v strúhanke.Dám si rozohriať trúbu na 200 st. kým sa trúba hreje
  2. do nádoby si dám masť a olej spolu na vypráženie, Na sporák si pripravím ďalšiu nádobu s vodou a nechám ju odkrytú stále vrieť. Vypražené mäsko na sekundu ponorím do vriacej vody a ukladám si rezne na pripravený pekáč.Keď mám všetky rezne vypražené a omočené do vody, uložené na pekáč vložím ich do trúby na 10min.Počas tohto pečenia získajú krásnu chrumkavú kôru, sú veľmi jemné a chutné.Ponorením do vody na sekundu sa vlastne z mäska odstránil všetok olej a jedlo je lahodné na žalúdokNa tanier naberiem zo zemiakového šalátu a dám k tomu vyprážaný rezeň. Po celý čas udržiavam rezne v teplej trúbe.