Zemiakové fašírky
Vyprážané zemiakové placičky (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.
Postup
- Očistené surové zemiaky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť, ale len do polomäkka. Necháme ich vychladnúť.
- Potoch ich postrúhame na strúhadle.
- Šunku pokrájame na malé kúsky a pridáme k nastrúhaným zemiakom.
- Pridáme ďalšie ingredencie - korenie čierne mleté, syr nastrúhaný spolu s cesnakom, soľ, vajce, petržlenovú vňať, kôpor a múku.
- Všetko spolu vymiešame. Ak sa cesto lepí, tak pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky. V rukách vypracujeme placičky, ktoré ešte obalíme v múke.
- Do panvice dáme olej a pomaly smažíme do zlatista z oboch strán.
- Najlepšie chutia ešte teplé. Ale aj studené sú fajn. (V pozadí sú rožetky, ktoré som dnes upiekla.)
- Zemiaková placička v reze.