Zemiakové fašírky

Vyprážané zemiakové placičky (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Očistené surové zemiaky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť, ale len do polomäkka. Necháme ich vychladnúť.
  2. Potoch ich postrúhame na strúhadle.
  3. Šunku pokrájame na malé kúsky a pridáme k nastrúhaným zemiakom.
  4. Pridáme ďalšie ingredencie - korenie čierne mleté, syr nastrúhaný spolu s cesnakom, soľ, vajce, petržlenovú vňať, kôpor a múku.
  5. Všetko spolu vymiešame. Ak sa cesto lepí, tak pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky. V rukách vypracujeme placičky, ktoré ešte obalíme v múke.
  6. Do panvice dáme olej a pomaly smažíme do zlatista z oboch strán.
  7. Najlepšie chutia ešte teplé. Ale aj studené sú fajn. (V pozadí sú rožetky, ktoré som dnes upiekla.)
  8. Zemiaková placička v reze.