Vyprážané pirôžky s cibuľkovou bryndzou
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 3. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr uvaríme zemiaky a roztlačíme ich. Do misky dáme múku, pridáme jedno vajíčko, soľ, tretinu zemiakov a zalejeme vodou. Vymiesime cesto a necháme ho odležať.
- 2
Pripravíme plnku: Zvyšné zemiaky zmiešame s bryndzou a nakrájanou pažítkou. Odležané cesto rozdelíme na tri menšie bochníky, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme pohárikom kolieska, ktoré plníme do polovice zemiakovo–bryndzovou plnkou a potom cesto preložíme, čím vzniknú pirohy. Okraje zatlačíme.
- 3
Pripravíme misky s vajíčkom, hladkou múkou a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Pripravené pirohy postupne obaľujeme v múke, vo vajíčku a v kukuričných lupienkach. Takto obalené pirohy vyprážame na oleji dozlatista.
- 4
Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, tiež obalíme ako pirohy a opražíme na oleji na dekoráciu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu