Vyprážané pirôžky s cibuľkovou bryndzou

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 3. februára 2016
Vyprážané pirôžky s cibuľkovou bryndzou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 g na obaľovanie
2 ks
50 g
50 g
200 ml
150 g
100 g
100 g
200 ml
20 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr uvaríme zemiaky a roztlačíme ich. Do misky dáme múku, pridáme jedno vajíčko, soľ, tretinu zemiakov a zalejeme vodou. Vymiesime cesto a necháme ho odležať.

  2. 2

    Pripravíme plnku: Zvyšné zemiaky zmiešame s bryndzou a nakrájanou pažítkou. Odležané cesto rozdelíme na tri menšie bochníky, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme pohárikom kolieska, ktoré plníme do polovice zemiakovo–bryndzovou plnkou a potom cesto preložíme, čím vzniknú pirohy. Okraje zatlačíme.

  3. 3

    Pripravíme misky s vajíčkom, hladkou múkou a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Pripravené pirohy postupne obaľujeme v múke, vo vajíčku a v kukuričných lupienkach. Takto obalené pirohy vyprážame na oleji dozlatista.

  4. 4

    Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, tiež obalíme ako pirohy a opražíme na oleji na dekoráciu.

Diskusia k receptu

anene
Myslím, že to má byť zemiakové cesto a 50 g zemiekov je omyl.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia