Vyprážané pirôžky s cibuľkovou bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr uvaríme zemiaky a roztlačíme ich. Do misky dáme múku, pridáme jedno vajíčko, soľ, tretinu zemiakov a zalejeme vodou. Vymiesime cesto a necháme ho odležať.
  2. Pripravíme plnku: Zvyšné zemiaky zmiešame s bryndzou a nakrájanou pažítkou. Odležané cesto rozdelíme na tri menšie bochníky, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme pohárikom kolieska, ktoré plníme do polovice zemiakovo–bryndzovou plnkou a potom cesto preložíme, čím vzniknú pirohy. Okraje zatlačíme.
  3. Pripravíme misky s vajíčkom, hladkou múkou a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Pripravené pirohy postupne obaľujeme v múke, vo vajíčku a v kukuričných lupienkach. Takto obalené pirohy vyprážame na oleji dozlatista.
  4. Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, tiež obalíme ako pirohy a opražíme na oleji na dekoráciu.