Vyprážané pirôžky s cibuľkovou bryndzou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr uvaríme zemiaky a roztlačíme ich. Do misky dáme múku, pridáme jedno vajíčko, soľ, tretinu zemiakov a zalejeme vodou. Vymiesime cesto a necháme ho odležať.
- Pripravíme plnku: Zvyšné zemiaky zmiešame s bryndzou a nakrájanou pažítkou. Odležané cesto rozdelíme na tri menšie bochníky, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme pohárikom kolieska, ktoré plníme do polovice zemiakovo–bryndzovou plnkou a potom cesto preložíme, čím vzniknú pirohy. Okraje zatlačíme.
- Pripravíme misky s vajíčkom, hladkou múkou a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Pripravené pirohy postupne obaľujeme v múke, vo vajíčku a v kukuričných lupienkach. Takto obalené pirohy vyprážame na oleji dozlatista.
- Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, tiež obalíme ako pirohy a opražíme na oleji na dekoráciu.
|