Vyprážaná paprika
Vyprážaná paprika

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota fotorecept

sracz - fotkasracz, 19. decembra 2018
Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept)
Foto: sracz

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale aj mojej „nahrávačke na smeč“. Vo svojom veľmi Zobraziť celý popisVariant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale aj mojej „nahrávačke na smeč“. Vo svojom veľmi peknom komentári k mojemu, už dávnejšie predstavenému dielu „Jadrovníky paprík s liptovskou parenicou“ mi ponúkla, aby som zrealizoval spomienku na jej študentské časy a skúsil paprikové „srdiečka“ aj vo vyprážanej forme. Stalo sa, po ochutnaní neľutujeme ani ja s „moju šumnu prišahanu“, ani naši noví susedia „cez plot“.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
100 ml svetlé (Prazdroj)
podľa chuti
podľa chuti
3-4 PL
5-6 PL strúhaný (alebo údený oštiepok)
2-3 PL
12 ks
Na vyprážanie:
2-3 PL domáca škvarená
2-3 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Než vstúpim do aktuálneho deja, dovoľujem si citát: Sracz, @45678 Ti pridala komentár k receptu Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou (fotorecept): Fakt chutne vyuzitie jadrovnikov, no nevidela som, ze by si ich vyprazal:-) Vyskusaj, bola to nasa studentska dobrota. Vajicko, trochu piva, sol, čMČK, muka => cesticko, nalozit jadrovniky (odlozili p. kucharky pri vareni leca) a vyprazali sme ostosest.:-))) Tvoj rcp mi pripomenul studentske casy, dakujem a pozdravujem. … koniec citátu! V zmysle slov milej @45678 som zostavil aj prvý obrázok a ďalšie ingrediencie som pridal už podľa „šmaku” a situácie.

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo „vajndlingu” som vyšľahal cestíčko z dvoch vajíčok, 4 PL hladkej múky a z „decky” plzne. Jadrovníky zelených paprík, žiaľ mal som ich len tucet, som „odsemenil”, odrezal tvrdšie asi 5-6 mm časti ich „koruniek” a pokrájal na plátky,

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktoré som z „denka” preložil do cestíčka a zmiešal. Keďže sa mi výsledné dielo zdalo trošku riedke, pridal som k nemu kocku postrúhaného parmezánu (na konci strúhania, ako vidíte, to vyšlo tak na 5-6 kopcovitých PL). Už sa teším na zásielku liptovských údených oštiepkov, lebo budúci pokus tohoto rcp zrealizujem s touto slovenskou špecialitou.

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po zmiešaní verzie základu s parmezánom sa mi to zdalo tentoraz husté, tak som doň prilial trošku (tak zo 2-3 PL) šľahačkovej smotany, premiešal a

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvici s horúcou „trojemulziou” masť-olej-maslo vypražil na jednej i

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na druhej strane na nádherné „červeno-hnedo”. Do jednej „šichty” sa mi zmestili tri rezníky, každý po troch-štyroch PL zmesi. Bojoval som s dilemou, na čom vyprážať a nakoniec zvíťazil kompromis. Dievčence na „intráku” mali určite dostatok NZ (Nedotknuteľných Zásob) domácej škvarenej bravčovej masti od svojich rodičov, olej je zdravý a maslo to všetko zjemňuje. Nuž a napokon aj slávny „Der Wienner Schnitzel” vyprážajú týmto spôsobom! … a čo, my vari Slováci sme horší a či čo! … ta ňe?

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vypražení som tieto nádherne voňajúce rezníky zbavené tuku na papierovom obrúsku

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    preložil na tanieriky, každý „korunoval” PL kyslej smotany a lístočkom petržlenu. Jedli sme ich iba tak „na čisto”, za horúca a chutili od Košíc, cez Peoria AZ, až hen po Anadyr na Čukotke!

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naozaj pochúťka a už teraz rozmýšľam, ako ukecať managéra čínskej reštaurácie, aby mi venoval väčšie množstvo jadrovníkov paprík, ktoré oni považujú za odpad!

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Naši „domorodí naturalizovaní “ susedia, po obidvoch stranách ulice, sa už elektronicky, s dvoj-trojtýždňovým predstihom, pripravili na nastávajúce Vianočné sviatky. Nie je mi známe, žeby Peoria zažila sneh na živo, tak ako my u nás doma na Slovensku, ale aspoň nafukovací snehuliak im sneh pripomína, aj keď stojí za „domácim“ kaktusom. Všetkým Vám mile priateľky a vážení priatelia, pod taktovkou redakcie Varecha.sk, spoločne s mojou vzácnou pani, želáme krásne požehnané pokojné sviatky Vianočné, v kruhu Vašich najdrahších, Vašim srdiečkam najbližších!

    Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

waocipa
Tak toto som jeszcze nigdy nie robila. Poczekamy na swoje papryki i recept bedzie realizovany. Wesolych Swiat zycze.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia