Cesnakový chlieb

julka3 - fotkajulka3, 16. apríla 2014 11:52
Ďalšie recepty »
Cesnakový chliebFoto: julka3

Ja a moja rodina sme si veľmi obľúbili doma pečený chlieb, najlepší je čerstvý, keď sa ešte na ňom rozpúšťa maslo. Nepoužívam pekárničku, lebo sa mi to zdá zbytočné.

20
porcií
15 min
príprava
65 min
na 175 °C

Suroviny

600 ml
1 PL
1 ČL
2,5 ČL
1 strúčik
1 hrnček (celozrnná)
600 g
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si v kanvici zohrejem vodu, prelejem do odmerky a nechám 10 min. vychladnúť. Polovicu vody nalejem do misky, pridám ocot, cukor, soľ, semiačka, rozpučený cesnak a droždie. Droždie dobre popučím, aby sa dobre rozpustilo.

    Cesnakový chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Pridám žitnú múku(alebo iný druh chlebovej múky), prilejem druhú polovicu vodu, prisypem múku a vymiesim cesto. V miske kyske mi vykysne za 1 hodinu. Dám piecť na pekáč vystlaný pečiacim papierom, alebo do nejakej vymastenej formy - zaleží na vás. Surové cesto povrchu posypem rascou alebo sezamom a posolím morskou soľou z mlynčeka.

    Cesnakový chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Pečiem pri 175°C asi 1 hod., keď začne chlebík hnednúť pridám rúru na 250°C a ešte 10 min. dopečiem. Prajem dobrú chuť!

    Cesnakový chlieb - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist