Výborná zeleninová polievka zo záhradky fotorecept
Foto: mmfantasy
Dnes som si spravila zeleninovú polievku akú robí moja mamina. Je zdravá, je rýchla, je zo záhradky a je hlavne úžasná. :)
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyjeme si zeleninu a hríby. Ja som použila čerstvú, domácu zeleninu a šampiňóny. (Až na karfiol)
-
2
Nakrájame si cibuľku na malé kúsky.
-
3
Do hrnca si dáme menší kúsok masla a pridáme cibuľku. Chvíľku to smažíme.
-
4
Nakrájame si kaleráb a mrkvu na menšie kúsky.
-
5
Kaleráb a mrkvu pridáme do hrnca. Zalejeme to 2 šálkami vody a necháme povariť pár minút.
-
6
Nakrájame si karfiol a hríby. Olúpeme hrach. Mmm hrach :3 :))
-
7
Všetko pridáme do hrnca. Prilejeme k tomu vodu. (Ja som mala asi 2 litre polievky.) Ochutíme vegetou a soľou podla potreby. Necháme povariť asi 10-15 minút.
-
8
Ták a máme hotovo. Dobrú chuť! :)
si použila čerstvú, domácu zeleninu a dokvasíš to nejakou zvetranou koreniacou zmesou (je úplne jedno či obsahuje glutaman alebo nie - aj keď ho výrobca priamo nepriznáva väčšinou tam prítomný je - ale na tom teraz nezáleží)
Vysvetli ale mne sprostému dementovi načo keď použiješ čerstvú zeleninu potrebuješ ju ešte "dochutiť" sušenou zvetraninou?
Máš 14 a už systematicky pracuješ na zabýjaní a potlačovaní prirodzených chutí ktoré jednotlivé potraviny majú, sa ľudia potom čudujú a nevedia pochopiť že pravá vanilka nechutí ako vanilín......... a pizza v Neapole je nejaká divná .....
(pani učiteľka čo ma učila slovenčinu mala pre mňa naštastie slabosť a aj napriek červenému moru chýb v slohu mi dávala kôli obsahu za 1 - písal som väčšinou detailný obsah svojich bizarných snov)