Pórová polievka
Pórová polievka

Výborná pórová polievka videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. marca 2023

Veľmi chutná sladko-kyslá polievka, ktorú som sa naučila od mojej svokry. Je veľmi jednoduchá, rýchla a z mála surovín. Je to jedna z Zobraziť celý popisVeľmi chutná sladko-kyslá polievka, ktorú som sa naučila od mojej svokry. Je veľmi jednoduchá, rýchla a z mála surovín. Je to jedna z našich najobľúbenejších polievok.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
Výborná pórová polievka (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 ks čerstvý
2 ks
2 ks
2-3 PL (pretlak)
1 PL
3 l
2 dl (orzo)




Postup

  1. 1

    Na oleji si chvílku popražíme pokrájaný pór. Pridáme mletú papriku, zalejeme trochou vody a pridáme pokrájané zemiaky a mrkvu. Nalejeme ešte dostatok vody, pridáme paradajkovú pastu (pretlak) a soľ podľa potreby. Necháme celé variť, kým zelenina nezmäkne. Keď je mrkva mäkká, pridáme malú cestovinu a povaríme spolu ešte cca 15 minút.

  2. 2

    Polievka je aj bez zbytočných korenín naozaj výborná, výnimočnej chuti. Pór a mrkva jej dávajú sladkosť a paradajková pasta zasa trocha kyslosti. Polievka je výbornej sladkokyslej chuti. Prajem dobrú chuť!!!

    Výborná pórová polievka (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Malý tip: *paradajkovú pastu môžete dať podľa chuti 2 alebo 3 PL (ku koncu varenia ochutnajte) *polievka je na druhý deň ešte chutnejšia *časť slovenskej ryže môžete nahradiť aj tarhoňou

  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

cesminaz
@kukulienka @terinka vdaka za nahliadnutie a komentík. Verím že vám polievka bude chutiť ak vyskúšate. Táto polievka znie síce velmi jednoducho, ale verte že jej skvelá chuť veru prekvapí každého🙂 Ako sa vraví, menej je niekedy viac🙂Pekne pozdravujem.
kvakac
Pravé som ju dovaril. Je ozaj dobrá, je to moja chuť. ďakujem za recept.
bugout
Jedna výborná polievka, už dávno som ju robil, podľa staršieho receptu čo tu máš...
mariamka
ako vravíš, na druhý deň je ešte lepšia. schválne som si na ňu nechala čas. tá sladko - kyslá chuť je výborná, na podporu som tam cvrkla trochu citrón. mňam ahoj


bugout
@mariamka (19.3.2023 11:50)
Áno je to výborná polievka.
Citrón jednoznačne treba do hotovej na tanieri pár kvapiek podľa chuti. To som spomínal už pri tom staršom recepte. Ja som ju mal naposledy tuším minulý víkend. Videl som aj recepty bez zemiaku kto by chcel vyskúšať.
cesminaz
@kukulienka 71 (17.3.2023 10:30)

Vdaka @kukulienka za tvoju odozvu. Zdá sa mi tvoja polievka bledšia než má byť, dala si dosť pretlaku? Alebo je to fotkou? Z mojej paradajkovej pasty/ salçe stačia 2pl aby bolo dobré paradajkové, ale ak má niekto redší pretlak tak ho treba iste viac🙂 Tá paradajková chuť tam je velmi dôležitá. Inak som rada, že polievka chutí. Pozdravujem.
cesminaz
@mariamka (19.3.2023 11:38)

Zdravím @mariamka 🙂
Super, tvoja polievka vyzerá výborne a verím že tak aj chutí. Ten citrón to je už vec chuti, kto aké chce kyslovkavé. Záleží aj od toho, že aký bol sladký (kyslý) pretlak. Vdaka za odozvu.
kukulienka71
@cesminaz (19.3.2023 23:03)

Asi to je večernou fotkou. Čo som fotila cez deň, pridala som do diskusie Čo varíte, tam je tá farba autentickejšia. Myslím, že pretlaku som dala dosť, ale čím hustejší, tým intenzívnejšia chuť aj farba, to je pravda.
kucharka
Dobrota. A ešte aj jednoduchá a rýchla. Ďakujem za recept.


kacenta
👍 skúsili sme a hrniec zostal prázdny 😉🥰👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia