Výborná jednoduchá cesnaková polievka
Foto: siuuu
Počas chladných dní zahreje aj lieči, keďže cesnak je prírodné antibiotikum a aj vývar sa považuje za "liečivú" polievku. Okrem toho je to Zobraziť celý popisPočas chladných dní zahreje aj lieči, keďže cesnak je prírodné antibiotikum a aj vývar sa považuje za "liečivú" polievku. Okrem toho je to aj jedna z možností ako využiť vývar, ktorý vám zvýšil. Množstvá jednotlivých surovín neuvádzam - jednoducho si každý upraví podľa svojej chuti.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vývare (ja som mala slepačí) - uvaríme očistené a pokrájané zemiaky do mäkka.
- 2
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme očistený rozotretý alebo prelisovaný cesnak, premiešame a hneď stiahneme z ohňa. V prípade potreby dochutíme soľou alebo domácou vegetou.
- 3
A servírujeme - priamo na tanieri vložíme do polievky na pásiky pokrájaný tvrdý syr (údený alebo neúdený) a posekanú čerstvú prípadne mrazenú petržlenovú vňať. Ja syr radšej krájam ako strúham, pretože strúhaný sa rýchlejšie v horúcej polievke topí a lepí.
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja takto vývar využívam často - okrem tejto cesnakovej aj na väčšinu krémových zeleninových polievok alebo na talianske krémové risotto.
Dobrý nápad - olomoucké syrečky veru ani neviem či som vôbec niekedy jedla, musím vyskúšať - a aj nápad s opečenou šunkou sa mi páči.
Logicky šunka nie v celku, ale predtým nakrájaná na stroji ako salámy...
no, však ja ten vývar používam tiež kamkoľvek, ale cesnačka so syrom z vývaru je pre mňa novota...
Ja som si zasa nejako nevedela predstaviť cesnačku robenú z vody - vývar mi napadol tak nejako automaticky.
Dá sa robiť i z vody, alebo ak robíte vyprážaný karfiol, voda ktorá bola pri varení karfiolu, sa dá použiť na akúkoľvek polievku.
Ako vložky do polievky vždy strúhaný syr, opečena šunka, alebo opečené kúsky párkov, opečený chlieb. Alebo na rezance nakrájané Olomoucké syrečky. Záleží len na vašej fantázii.