Cesnaková polievka

Výborná jednoduchá cesnaková polievka

Autor receptu: siuuu

Počas chladných dní zahreje aj lieči, keďže cesnak je prírodné antibiotikum a aj vývar sa považuje za "liečivú" polievku.* Okrem toho je to aj jedna z možností ako využiť vývar, ktorý vám zvýšil. Množstvá jednotlivých surovín neuvádzam - jednoducho si každý upraví podľa svojej chuti.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vývare (ja som mala slepačí) - uvaríme očistené a pokrájané zemiaky do mäkka.
  2. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme očistený rozotretý alebo prelisovaný cesnak, premiešame a hneď stiahneme z ohňa. V prípade potreby dochutíme soľou alebo domácou vegetou.
  3. A servírujeme - priamo na tanieri vložíme do polievky na pásiky pokrájaný tvrdý syr (údený alebo neúdený) a posekanú čerstvú prípadne mrazenú petržlenovú vňať. Ja syr radšej krájam ako strúham, pretože strúhaný sa rýchlejšie v horúcej polievke topí a lepí.