Cesnaková polievka
Výborná jednoduchá cesnaková polievka
Autor receptu: siuuu
Počas chladných dní zahreje aj lieči, keďže cesnak je prírodné antibiotikum a aj vývar sa považuje za "liečivú" polievku.* Okrem
toho je to aj jedna z možností ako využiť vývar, ktorý vám zvýšil. Množstvá jednotlivých surovín neuvádzam - jednoducho si
každý upraví podľa svojej chuti.
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo vývare (ja som mala slepačí) - uvaríme očistené a pokrájané zemiaky do mäkka.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridáme očistený rozotretý alebo prelisovaný cesnak, premiešame a hneď stiahneme z ohňa. V prípade potreby dochutíme soľou alebo domácou vegetou.
- A servírujeme - priamo na tanieri vložíme do polievky na pásiky pokrájaný tvrdý syr (údený alebo neúdený) a posekanú čerstvú prípadne mrazenú petržlenovú vňať. Ja syr radšej krájam ako strúham, pretože strúhaný sa rýchlejšie v horúcej polievke topí a lepí.