Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice fotorecept

eviana - fotkaeviana, 15. februára 2014
Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept)
Foto: eviana

Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.

3-5
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
600 g
6 ks
4 strúčiky
500 ml (alt. paradajkový pretlak)
1/2 citrón
5 PL
1 halúzka
1 ks
podľa chuti
1 ČL
1 ks
2 PL
1/2 citrón

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme suroviny - mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak...

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...ako prvé na rozpálenom oleji popražíme na štvrtky nakrájanú cibuľu

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu posmažíme

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...cibuľu pekne do červena osmaženú a cesnak vyberieme z panvice

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...do výpeku pridáme na cca 2x2 cm veľké kocky nakrájané mäso

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...sprudka ho osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo - kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min)

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prisypeme čerstvo namleté čierne korenie

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridáme z polovice citróna nastrúhanú kôru

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme polpou (ja som použila svoju domácu - recept tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajky-s-bazalkou-polotovar-na-cestoviny-do/44014-recept.html ) Pokojne použite kúpené drvené paradajky, alebo paradajkový pretlak. Ale vtedy treba pridať čerstvú alebo sušenú bazalku.

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...necháme všetko prebublávať 60 minút

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...po hodine pridáme na kocky nakrájané zemiaky

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...necháme cca 30 minút spolu bublať - kým nebudú zemiaky uvarené

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna - zmiešame. Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť. Dobrú chuť :)

    Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

luss44
no prosím, ďalšia mäsková dobrota na dnes, Vy dvaja ste sa dohodli? So syrom to musí byť skvelé, ten ja môžem kdekoľvek a kedykoľvek. Paradajky s bazalkou a cesnakom som si v lete tiež narobila, len som netušila že sa to volá polpa :) Máš 5*****
havino
polpu som robila podľa teba v lete, mám ešte, mám rada tieto jedlá v jednom pekáči, všetko so všetkým prejde chuťovo, ako má, citronová kôra pre mňa novinka, ale ved človek sa učí celý život, určite napodobním
eviana
@luss44 , @havino , ďakujem za milé komentáre bosorečky moje milé :) Recept som dostala od kamoškinej maminky ako polpu, tak ju zovem polpa :) Vidíš... tá moja bez cesnaku, nabudúce skúsim aj podľa Teba :)
Citrónovú kôru dať do bravčového ma inšpiroval @yogicek pri svojom maslovom rezni a musím povedať, že paráda... sme tu fakt pekne poprepájaní, však? Páči sa mi to :)
mesiar50
Vábivé a chutne vyzerajúce jedlo si pripravila milá Evka.
kukulienka71
@eviana ,pridávaš očarujúce chute,zaujímalo by ma,kam na to chodíš?:-)Citronovú kôru mám rada,už sa teším,kedy tvoj recept vyskúšam...vonia to až k nám domov!!
yogicek
@eviana
Čo je z krkovičky, to ma zaujíma. Pozrel som si suroviny a hlavne zloženie korenín. Tie suroviny a koreniny úplne vystihujú názov jedla. Vystihla si to výborne. Také môžem, vyzerá to veľmi jedlé a čo sa mňa týka aj málo riadov na umývanie. Poklona.
eviana
@izabella929 , ďakujem za slová uznania.
@mesiar50 , Lacko mám radosť, že sa Ti moje jedlo páči, ďakujem.
@kukulienka71 , o čarovaní v kuchyni by som sa od Teba učiť mohla, ale ďakujem za milé slová. Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej keď Vám bude chutiť :)
@megdesign , ďakujem Marcel za palec :) potešil :)
@yogicek , tako to je naozaj veľká pocta pre mňa, že som Ťa svojim receptom zaujala, veľmi ma to teší. Zároveň ale Tebe musím poďakovať za rozšírenie mojich obzorov - pridanie citróna k bravčovému mäsu som u Tvojich maslových rezňov odkukala... veľká vďaka za inšpiráciu, ktorú od Teba beriem aj za Tvoju poklonu :)
modrykamen
Bez aspoň desiatich korenín a príchutí neviem navariť jedlo z mäsa, ale toto je inšpirácia aj pre mňa, takúto kombináciu určite vyskúšam. A ešte ako bonus - jedlo z jedného hrnca-bravó !
pusta
milá@evianka moja, ked vidím na titulke žravú fotku, nemusím vôbec rozmýšľať, viem hned, že môže patriť len tebe, otvorím recept a fakt :-)
čo sa korenenia týka, tvojej fntázii rozhodne medzenekladieš a správne kombinuješ, čo s čím ide.
nádherne voňavá krkovička na šťavičke a ešte k tomu všetko v jednej panvici - no čo mám povedať? tí tvoji chlapi sa teda majú a na rukách by ťa mali nosiť...čo iste aj radi robia :DDD
5***** samozrejme dávam za skvelé jedlo :-)
marcelle
Tiež pochválim recept. Tú fajnú vôňu si viem živo predstaviť :-)
Páčia sa mi dobre skombinované koreniny.


eviana
@modrykamen , teší ma, že Ti moje jedlo je inšpiráciou, budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak bude chutiť a podelíš sa so svojimi dojmami :) Ďakujem Ti :)
@pusta milá, Ty vieš tak pekne lichotiť, sa tu ako slniečko usmievam pri čítaní Tvojich riadkov :) Teším sa, že sa Ti moje jedlo páči. Nosenie na rukách radšej nevyžadujem, veď by ich mohlo zlomiť v páse :) Ďakujem.
@marcelle , vďaka za pochvalu, potešila si ma :)
@stacy77777 , ďakujem za dôveru, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo :)
pusta
@evianka moja drahá, ja nemám vo zvyku lichotiť, dokonca aj dokážem tvrdo povedať...poznáš ma predsa :-)
aj ked sa to často považuje za poúčanie, či drzosť..a iné.
ale čo je dobré, to je dobré a toto je úžasne dobré, hodné veľkej pochvaly!!!
eviana
@elysienka , ďakujem za milé slová, naštudujem veru aj ten Tvoj recept a veľmi rada spravím, vyzerá úžasne :)
alex37
@eviana , čo ja s tebou budem robiť, alebo s tvojimi rcpt-ami? No jedine uvariť... :-), zase niečo pre môjho zarytého mäsožravca :-), *****, KK
mariamka
nahodou, my mame gulase radi :) aj taketo stavname maska, vyborne chute si dala dokopy a jeden hrniec to isti! super :)) 5*
eviana
@alex37 , dúfam, že sa spolu poriadne nasmejeme, s receptami, či bez nich... naše rožky to istia :) Ďakujem za úsmev a milé slovo :)
eviana
@mariamka , aj mne sa na tom ten jeden hrniec veľmi páčil, ale ani tá chuť nebola na zahodenie :) Ďakujem :)
sracz
Voňavú krkovičku s bársakou prílohou (aj s domácim chlebom je to lahôdka) ja smiem a Tvoja, milá @eviana 5*_ová, si ma získala, bez dlhého presvedčovania!
caterina
fakt pekny recept. Mam rada taketo jedla z jednej panvice, skvele sa premiesa chut vsetkych surovin.
afataga
zaujimave, ak nezabudnem,niekedy vyskusam, tu cibulu si ako krajala?