Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept
Foto: elysa
Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si Zobraziť celý popisRecept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.
-
2
Na oleji opečieme cibuľu.
-
3
Na cibuli opečieme pripravené rezne.
-
4
Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.
-
5
Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.
-
6
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
-
7
Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".
-
8
Dusíme do zmäknutia zemiakov.
-
9
Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.
zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/13566-je-alobal-be...
aprod.hu/hirdetes/kuktafazek-6-literes-ID18jkw.h...
Mimochodom, ja tie maďarské kuchty ( kukty) mám, jednu vysokú a druhú nízku, tú najviac používam ( prvú už nie), a to aspoň 20 rokov. Netuším,akú újmu na zdraví z toho mám, asi toho Alzhaimera......
juj, až som sa začervenala:)....
dúfam, že sa k pridávaniu receptov ešte dostanem, momentálne časovo mi to nevychádza, ale variť varím:), a často, a u nás sa tie zemiaky bez mäsa volajú na červeno....