Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca fotorecept

elysa - fotkaelysa, 13. septembra 2013
Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)
Foto: elysa

Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si Zobraziť celý popisRecept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...

2-3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
3 strúčiky
2 PL
2 veľké




Postup

  1. 1

    Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuli opečieme pripravené rezne.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme do zmäknutia zemiakov.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.

    Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

salinka
Chutný, rýchly, šikovný eintopf. A keďže je to starý, overený recept, to si uložím a navarím:-)
afataga
take cosi robievala moja mama, ale potom akosi prestala, ja som na to jedlo zabudla, si mi ho pripomenula, dakujem, je to vyborne a pri tom jednoduche, znieslo by to aj paradajky
abdul
Oné, toto som dakedy aj v remoske vyskúšal. Teraz v maďarskom tlakáči. Overená klasika.
abdul
@angast : Podľa toho, ako občas vyletí ten krucifix na vrchu , tipujem zo 2 atm.
izabella929
podobné niečo robievam po názvom ,,pražakos,,, len sa mäsko krája na kocky...ale že je to výborná papkanica, to je nesporné...vyzerá super a chuť vynikoš...rýchle a sýte jedlo.-)
angast
toto som vyhodil pred dvadsiatima rokmi. a dal si si skontrolovat kvalitu semena ? ty si myslis ze ked si nieco vylestis tak je to ok ?
abdul
Kontrola semena je pre mladších. Keď tak film pre pamätníkov. Nič neleštím, dokonca ani Karla ( podľa Izera). A hliník ? Ten ma dávno netrápi, hoc na tom hrnci je asi nejaká duralovina.
angast
@elysa prepac abdul ma trocha domylil a ja som ti zabudol pochvalit recept. je super jednoduchy rychlo sa da uvarit - nema chybu.
anka22
hned zajtra uvarím,lebo neviem čo na obed, prišiel mi vhod tento recept vyzerá velmi dobre, a rýchlo uvarené
ebaka
už je masko v hrnci,vyzerá to výborne,chválim rcp
evanaaa
JKednoducho dobrý recept, až na to, že ja stehno nekupujem,a le dalo by sa použi aj pliecko alebo krkovička, len musím vyskúšať.
Mimochodom, ja tie maďarské kuchty ( kukty) mám, jednu vysokú a druhú nízku, tú najviac používam ( prvú už nie), a to aspoň 20 rokov. Netuším,akú újmu na zdraví z toho mám, asi toho Alzhaimera......
eviana
@elysa , naštudované, zapísané do KK, vyzerá to úžasne aj v tejto verzii, veru opáčim :) 5*
citroen
@elysa ,ďakujem za dobrý recept.Dnes som varil obed ja a vybral som si z bohatej ponuky toto.Je to rýchle,chutné a bez zbytočného riadu
ensiferum
som amater,dúfam,že to nepobabrem a bude to jedlé....Na fotke to vyzerá super.
salinka
Dnes som mala časový mangel :-) , tak som zvolila tvoje jedlo. Pre urýchlenie deja som to dala do tlakového hrnca. Mäsko som nechala asi 15 minút, potom ešte na chvíľu zemiaky a bol to bleskový, úžasne chutný obed. Myslím, že sa u nás udomácni, nabudúce pridám sušené hríby. Ďakujem za recept tebe, aj mamine:-)
elysa
@salinka som rada, že ste si pochutnali, tiež veľmi rada toto jedlo varím, a maminke pošlem pozdrav do neba, bola úžasná kuchárka a som rada, že sa z toho na mňa čo-to nalepilo:)...
salinka
...musím moju maminu poískať, kým sa ešte dá..ďakujem:-)
vlado29
Elyska, prosím, odlož skromnosť, Tvoje recepty sú chuťovo úžasné a postup spracovania je vyslovene bezchybný,nalepilo sa na Teba toho akurát dostatok ďakujem:)
vlado29
Elysa, Tvoje recepty mi 300%-ne pomáhajú s tým, čo budeme variť:), lebo to je koľkokrát ťažšia vec, ako samotné kuchtenie. Prosím, pokračuj v príspevkoch ďalej, je z čoho čerpať. Ďakujem.
vlado29
Elysa, ešte som zabudol, ak si odmyslím mäso z Tvojho receptu, u nás sa to zvyšné - inak bleskové jedlo volá - zemiaky na "šterc".
elysa
@Vlado29 (30.3.2016 12:02)

dúfam, že sa k pridávaniu receptov ešte dostanem, momentálne časovo mi to nevychádza, ale variť varím:), a často, a u nás sa tie zemiaky bez mäsa volajú na červeno....
vlado29
Elysa, veľmi pekne ďakujem, to začervenanie asi išlo od zemiakov:), predpokladám, keďže sa u vás volajú na červeno...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia