Vínové pečivo slané (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko. Ide tam málo surovín, akurát na ozdobu viac, ale to nevadí.

3 plechy
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 170/teplovzduch °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame si klobásku na pol-kolieska ja som použila žitavskú-pikant cca na 1cm hrúbky/. Nastrúhame si syry nivu a eidam. Nivu na hrubom strúhadle a eidam na jemnom. Ak môžem poradiť syry vložíme do mraziaku na 1/2 hod., strúhadlo potrieme olejom a pôjde nám to jedna radosť.
  2. Zo surovín si zmiesime cesto. Rozdelíme ho na tri bochníky. A robíme variáce od výmyslu sveta. V-1, vyvaľkáme cesto do kruhu, natrieme arašidovým olejom/môže byť akýkoľvek olej/, posyme strúhaným syrom NIVA, stočíme, krájame cca 1 cm plátky, ktoré roztiahneme do hniezd. Potrieme vajíčkom a zapichneme 1/2 plátku lobásky.
  3. To je tá roládka s klobáskou.
  4. Potom sú to kolieska s mandľami, a orechami, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, posypeme rascou, sezamom
  5. dalšia variáciia sú trojuholníčky, cesto rozdelíme na štvorce, tie radielkom na trojuholníky, potrieme vajcom, osolíme, pridáme rascu,sezam a posypeme jemne strúhaným eidamom.
  6. No a tu je finále.
  7. RADA NAVYŠE: Pečivo môžeme robiť aj na sladko, obalené v práškovom cukre s vanilkou. POZOR!!! Nikdy pečivo nedávajte do mraziaku, urobte si ho 3-4 dni vopred, vtedy je dobré a prechovávajte ho v dózach. DOBRÚ CHUŤ ! Želá Tinca