Viedenský guláš
Viedenský zemiakový guláš
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky.
Zemiaky očistíme a nakrájame. Cibuľu a cesnak
opražíme v horúcom oleji a zalejeme vývarom.
Pridáme zemiaky, mletú rascu, bobkový list, mletú
papriku, čili, soľ a korenie. Varíme 15 – 20 minút.
- Medzitým nakrájame párky na kúsky alebo
plátky a aj s majoránom pridáme ku gulášu a varíme
ďalších 10 minút, až sa zemiaky začnú zľahka rozpadávať
a guláš mierne zahustia.
- Na koniec bobkový list vyberieme, pridáme
citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním
pridáme kyslú smotanu.
|