Viedenský guláš

Viedenský zemiakový guláš

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky očistíme a nakrájame. Cibuľu a cesnak opražíme v horúcom oleji a zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky, mletú rascu, bobkový list, mletú papriku, čili, soľ a korenie. Varíme 15 – 20 minút.
  2. Medzitým nakrájame párky na kúsky alebo plátky a aj s majoránom pridáme ku gulášu a varíme ďalších 10 minút, až sa zemiaky začnú zľahka rozpadávať a guláš mierne zahustia.
  3. Na koniec bobkový list vyberieme, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním pridáme kyslú smotanu.