Vianoční ježkovia s kokosom
Hravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari detské oči! Títo roztomilí ježkovia z jemného pudingového cesta sú nielen chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou sviatočnej Zobraziť celý popisHravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari detské oči! Títo roztomilí ježkovia z jemného pudingového cesta sú nielen chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou sviatočnej misy. Ich príprava vyžaduje trošku trpezlivosti pri tvarovaní a zdobení, ale výsledok v podobe kokosových pichliačov a namaľovaných tváričiek stojí za to. :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 250 g |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. (prášok) |
|
| cca 50 ml (podľa potreby) |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva a zdobenie: | |
| 100 g |
|
| 25 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Zo všetkých surovín vypracujeme pevnejšie, ale hladké cesto. Mlieko prilievame opatrne, aby cesto nebolo príliš mäkké.
- 2
Tvarovanie: Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých v dlaniach vyformujeme guľôčku a následne ju vytvarujeme do podoby slzy (predná zúžená časť bude ňufáčik).
- 3
Pečenie: Ježkov ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút. Rúru treba pozorne sledovať – ježkovia musia zostať bieli, nesmú prihorieť ani stmavnúť. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.
- 4
Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Zadnú (širšiu) časť ježka ponoríme do čokolády a ihneď obalíme v kokose, čím vytvoríme „pichliače“. Pomocou tenkého štetca a zvyšnej čokolády nakreslíme oči a nos.
- 5
Tuhnutie: Hotových ježkov dáme na chvíľu do chladu, aby čokoláda dobre stuhla.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Tvoj komentár by sa mal vytesať do skaly na večné časy na počesť všetkým ktorí pripravujú jedlú krásu.