Pudingové drobné pečivo
Pudingové drobné pečivo

Vianoční ježkovia s kokosom

janka96 - bez fotkyjanka96, dnes 15:13
Vianoční ježkovia s kokosom
Foto: janka96

Hravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari detské oči! Títo roztomilí ježkovia z jemného pudingového cesta sú nielen chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou sviatočnej Zobraziť celý popisHravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari detské oči! Títo roztomilí ježkovia z jemného pudingového cesta sú nielen chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou sviatočnej misy. Ich príprava vyžaduje trošku trpezlivosti pri tvarovaní a zdobení, ale výsledok v podobe kokosových pichliačov a namaľovaných tváričiek stojí za to. :⁠-⁠)

60 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
250 g
120 g
1 bal. (prášok)
cca 50 ml (podľa potreby)
1 bal.
Poleva a zdobenie:
100 g
25 g



Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Zo všetkých surovín vypracujeme pevnejšie, ale hladké cesto. Mlieko prilievame opatrne, aby cesto nebolo príliš mäkké.

  2. 2

    Tvarovanie: Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých v dlaniach vyformujeme guľôčku a následne ju vytvarujeme do podoby slzy (predná zúžená časť bude ňufáčik).

  3. 3

    Pečenie: Ježkov ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút. Rúru treba pozorne sledovať – ježkovia musia zostať bieli, nesmú prihorieť ani stmavnúť. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Zadnú (širšiu) časť ježka ponoríme do čokolády a ihneď obalíme v kokose, čím vytvoríme „pichliače“. Pomocou tenkého štetca a zvyšnej čokolády nakreslíme oči a nos.

  5. 5

    Tuhnutie: Hotových ježkov dáme na chvíľu do chladu, aby čokoláda dobre stuhla.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Jéj, krásavci! Niekedy koncom 90-tych rokov boli v časopise, piekla som ich pre radosť detí, ako píšeš.