Pudingové drobné pečivo
Vianoční ježkovia s kokosom
Autor receptu: janka96
Hravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari
detské oči!* Títo roztomilí ježkovia z
jemného pudingového cesta sú nielen
chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou
sviatočnej misy. Ich príprava vyžaduje
trošku trpezlivosti pri tvarovaní a
zdobení, ale výsledok v podobe
kokosových pichliačov a namaľovaných
tváričiek stojí za to. :-)
|
60 minút príprava |
12-15 minút na 180 °C |
Postup
- Príprava cesta: Zo všetkých surovín vypracujeme pevnejšie, ale hladké cesto. Mlieko prilievame opatrne, aby cesto nebolo príliš mäkké.
- Tvarovanie: Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých v dlaniach vyformujeme guľôčku a následne ju vytvarujeme do podoby slzy (predná zúžená časť bude ňufáčik).
- Pečenie: Ježkov ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút. Rúru treba pozorne sledovať – ježkovia musia zostať bieli, nesmú prihorieť ani stmavnúť. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.
- Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Zadnú (širšiu) časť ježka ponoríme do čokolády a ihneď obalíme v kokose, čím vytvoríme „pichliače“. Pomocou tenkého štetca a zvyšnej čokolády nakreslíme oči a nos.
- Tuhnutie: Hotových ježkov dáme na chvíľu do chladu, aby čokoláda dobre stuhla.