Pudingové drobné pečivo

Vianoční ježkovia s kokosom

Autor receptu: janka96

Hravé vianočné pečivo, ktoré rozžiari detské oči!* Títo roztomilí ježkovia z jemného pudingového cesta sú nielen chutní, ale sú aj krásnou dekoráciou sviatočnej misy. Ich príprava vyžaduje trošku trpezlivosti pri tvarovaní a zdobení, ale výsledok v podobe kokosových pichliačov a namaľovaných tváričiek stojí za to. :⁠-⁠)

60 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava cesta: Zo všetkých surovín vypracujeme pevnejšie, ale hladké cesto. Mlieko prilievame opatrne, aby cesto nebolo príliš mäkké.
  2. Tvarovanie: Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých v dlaniach vyformujeme guľôčku a následne ju vytvarujeme do podoby slzy (predná zúžená časť bude ňufáčik).
  3. Pečenie: Ježkov ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 – 15 minút. Rúru treba pozorne sledovať – ježkovia musia zostať bieli, nesmú prihorieť ani stmavnúť. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.
  4. Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Zadnú (širšiu) časť ježka ponoríme do čokolády a ihneď obalíme v kokose, čím vytvoríme „pichliače“. Pomocou tenkého štetca a zvyšnej čokolády nakreslíme oči a nos.
  5. Tuhnutie: Hotových ježkov dáme na chvíľu do chladu, aby čokoláda dobre stuhla.