Ríbezľový zákusok

Vianočné ríbezľové rezy

Autor receptu: palma

25
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Tuk na pečenie roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s medom dopenista, postupne pridávame múku a roztopený tuk na pečenie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňov približne 25 minút.
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť a nakrájame na 4 rovnaké pásy. Na jednu časť cesta natrieme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a na to položíme druhú časť cesta. Vrch natrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujeme s ďalšími dvoma pásmi cesta.
  4. Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.