Vianočná kapustová polievka s fazuľou a so sušenými slivkami
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 23. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 23. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
1 hrnček |
|
20 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
50 g |
|
1 ks väčší |
|
1,5 l |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
200 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Fazuľu namočíme na noc do vody, huby môžeme namočiť hodinu pred začiatkom varenia.
- 2
Na masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, huby a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou, korením, pridáme bobkový list, nové korenie a varíme.
- 3
Fazuľu dáme variť zvlášť. Keď sú fazuľa a kapusta skoro uvarené, scedenú fazuľu pridáme do polievky a pridáme aj nakrájaný očistený zemiak. Nakoniec pridáme slivky a polievku zjemníme smotanou.
Tiež kapustová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre