Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pred Vianocami som ich robila prvý krát, no boli dosť kostrbaté, lebo som nemala na ich prípravu vhodné veci. Dosť ma potrápili a tak som si zakúpila inú špičku aj zdobiace vrecko. Trošku som sa pohrala so zdobením.

12
porcií
30 minút
príprava
20/30 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Tento recept som dostala od @mesiar50, držala som sa pri príprave jeho rád. Do rajnice som dala vodu, soľ a maslo. Keď sa maslo roztopilo, primiešala som obe preosiate múky a miešala som, kým sa cesto začalo odpaľovať, teda odlepovalo sa od dna nádoby /toto som nefotila/. Ešte do teplého cesta som po jednom vmiešala vajcia a dobre vyšľahala. Plech, na ktorom som sa chystala piecť veterníčky som posypala múkou a pohárom som si vyznačila do múky obvod pre veterníčky.
  2. Cesto bolo ešte teplé, naplnila som ním cukrárske vrecko, do ktorého som umiestnila špičku na venčeky. Opisovala som kruh vyznačený na plechu a to 2a pol krát na seba.
  3. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. v teplovzdušnom systéme a takto sa piekli 20 min, potom som znížila teplotu na 160 st. a piekli sa ešte 30 min.
  4. Upečené som vybrala z trúby.
  5. Ešte horúce som ich za pomoci kuchynského papiera a noža prekrojila a nechala vychladiť.
  6. Pokiaľ sa veterníčky chladili, pripravila som si krém a šľahačku. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Do vychladnutej kaše som vmiešala práškový cukor a spojila mixérom s macsarpone. Dala som krém stuhnúť do chladničky. Pripravila som si aj šľahačku, do ktorej som pridala kryštálový cukor a vyšľahala mixérom. Obe hmoty sa chladili.
  7. Do zdobiaceho vrecka som naplnila krém a zdobila som polovičky veterníkov.
  8. Potom som vymenila zdobiace vrecko a naložila som do neho šľahačku a zdobila som šľahačkou na krém.
  9. Napokon som uložila na šľahačku klobúčiky.
  10. Prajem vám dobrú chuť.
  11. Veľmi chutné.