Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pred Vianocami som ich robila prvý krát, no boli dosť kostrbaté, lebo som nemala na ich prípravu vhodné veci. Dosť ma potrápili a tak som si zakúpila inú špičku aj zdobiace vrecko. Trošku som sa pohrala so zdobením.
12 porcií |
30 minút príprava |
20/30 minút na 180/160 °C |
Postup
- Tento recept som dostala od @mesiar50, držala som sa pri príprave jeho rád. Do rajnice som dala vodu, soľ a maslo. Keď sa maslo roztopilo, primiešala som obe preosiate múky a miešala som, kým sa cesto začalo odpaľovať, teda odlepovalo sa od dna nádoby /toto som nefotila/. Ešte do teplého cesta som po jednom vmiešala vajcia a dobre vyšľahala. Plech, na ktorom som sa chystala piecť veterníčky som posypala múkou a pohárom som si vyznačila do múky obvod pre veterníčky.
- Cesto bolo ešte teplé, naplnila som ním cukrárske vrecko, do ktorého som umiestnila špičku na venčeky. Opisovala som kruh vyznačený na plechu a to 2a pol krát na seba.
- Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. v teplovzdušnom systéme a takto sa piekli 20 min, potom som znížila teplotu na 160 st. a piekli sa ešte 30 min.
- Upečené som vybrala z trúby.
- Ešte horúce som ich za pomoci kuchynského papiera a noža prekrojila a nechala vychladiť.
- Pokiaľ sa veterníčky chladili, pripravila som si krém a šľahačku. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Do vychladnutej kaše som vmiešala práškový cukor a spojila mixérom s macsarpone. Dala som krém stuhnúť do chladničky. Pripravila som si aj šľahačku, do ktorej som pridala kryštálový cukor a vyšľahala mixérom. Obe hmoty sa chladili.
- Do zdobiaceho vrecka som naplnila krém a zdobila som polovičky veterníkov.
- Potom som vymenila zdobiace vrecko a naložila som do neho šľahačku a zdobila som šľahačkou na krém.
- Napokon som uložila na šľahačku klobúčiky.
- Prajem vám dobrú chuť.
- Veľmi chutné.