Bravčové karé
Bravčové karé

Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba

rubyrom - fotkarubyrom, 19. mája 2020
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba
Foto: rubyrom
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
4 strúčiky
1 PL
Omáčka:
2 PL
1 zväzok
2 strúčiky
1 zväzok
1 KL
1 PL
200 ml
1 kocka
250 ml
Knedle:
350 ml
100 ml
1 PL rozpustené
3 ks
hrsť (nasekaná)




Postup

  1. 1

    Maso osolíme, posypeme trochou drceného kmínu (rasce) a dáme do pekáčku. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.

  2. 2

    Omáčka: Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku (ligurčeka). Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z pečeného masa.

  3. 3

    Knedlíky: Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.

Diskusia k receptu

pivonka
Ligurček mi na záhradke už vyrástol, dobrý nápad na omáčku. Akurát piecť by som dala radšej krkovičku.
1x haji
pivonka
Dnes som potrebovala omáčku k varenému hovädziemu a vyskúšala som podľa tvojho receptu, je výborná. Sanozrejme by bola ešte lepšia, keby som pridala aj šťavu z mäsa, to bude nabudúce. Je to vďačný recept, lebo ligurček rastie na záhradke od včasnej jari až do jesene, sezona je dlhá. Vďaka za recept.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia