Zeleninová omáčka
Zeleninová omáčka

Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 26. júna 2021

Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka Soňa Štefková, vás prekvapí svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou.

Videopostup

Suroviny

1 bal.
1 ks
5 ks (väčšie)
3 ks
1-2 ks
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistený zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Na oleji do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme. Asi po piatich minútach zalejeme zeleninu vriacou vodou. Pridáme bobkové listy, soľ a necháme približne 40 minút variť, kým nebude zelenina mäkká.

  3. 3

    Necháme odstáť, vyberieme bobkové listy a rozmixujeme dohladka. Omáčku dáme opäť variť a za stáleho miešania prilejeme rastlinnú smotanu. Odstavíme.

  4. 4

    Tempeh nakrájame na hrubšie plátky a opražíme na oleji z oboch strán do chrumkava.

  5. 5

    Podávame s parenou knedľou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha