Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej videorecept
Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka Soňa Štefková, vás prekvapí svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou.
Suroviny
1 bal. |
|
1 ks |
|
5 ks (väčšie) |
|
3 ks |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistený zeler, mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky.
- 2
Na oleji do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kurkumu a mleté čierne korenie. Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme. Asi po piatich minútach zalejeme zeleninu vriacou vodou. Pridáme bobkové listy, soľ a necháme približne 40 minút variť, kým nebude zelenina mäkká.
- 3
Necháme odstáť, vyberieme bobkové listy a rozmixujeme dohladka. Omáčku dáme opäť variť a za stáleho miešania prilejeme rastlinnú smotanu. Odstavíme.
- 4
Tempeh nakrájame na hrubšie plátky a opražíme na oleji z oboch strán do chrumkava.
- 5
Podávame s parenou knedľou.
Tiež zeleninová omáčka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu