Mrkvová torta

Vegánska mrkvová torta

Autor receptu: redakcia

Namiesto vajíčka sme v torte použili mleté ľanové semienka zmiešané s vlažnou vodou.

6-8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvový korpus: Mleté ľanové semienka spolu s vlažnou vodou necháme aspoň 20 minút napučať.
  2. Všetky sypké suroviny na korpus preosejeme, pridáme mleté lieskové orechy. V druhej miske zmiešame rozpustený a vychladnutý kokosový olej, ľanové semienka s vodou, agáve sirup, ocot, kokosové alebo mandľové mlieko, premiešame. Obe zmesi dohladka spojíme.
  3. Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu a sekané pekanové orechy. Pečieme v kokosovým tukom vymastenej forme s priemerom 16 cm v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.
  4. Krém: Do misy vložíme mascarpone so smotanou, s dreňou z vanilkového struku, s agáve alebo s kokosovým cukrom a so šťavou z citróna. Šľaháme v kuchynskom robote na najvyšších otáčkach 3,5 minúty, kým sa pod metličkou nezačnú vytvárať kopčeky.
  5. Korpus prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, ktorý nanesieme aj navrch torty. Ozdobíme čerstvým ovocím.