Mrkvová torta
Vegánska mrkvová torta
Autor receptu: redakcia
Namiesto vajíčka sme v torte použili mleté ľanové semienka zmiešané s vlažnou vodou.
6-8 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Mrkvový korpus: Mleté ľanové semienka spolu s vlažnou vodou necháme aspoň 20 minút napučať.
- Všetky sypké suroviny na korpus preosejeme, pridáme mleté lieskové orechy. V druhej miske zmiešame rozpustený a vychladnutý kokosový olej, ľanové semienka
s vodou, agáve sirup, ocot, kokosové alebo mandľové mlieko, premiešame. Obe zmesi dohladka spojíme.
- Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu a sekané pekanové orechy. Pečieme v kokosovým tukom vymastenej forme
s priemerom 16 cm v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke.
- Krém: Do misy vložíme mascarpone so smotanou, s dreňou
z vanilkového struku, s agáve alebo s kokosovým cukrom a so šťavou z citróna. Šľaháme v kuchynskom robote na najvyšších otáčkach 3,5 minúty, kým sa pod metličkou nezačnú vytvárať kopčeky.
- Korpus prekrojíme na polovicu a naplníme krémom, ktorý nanesieme aj navrch torty. Ozdobíme čerstvým ovocím.