Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ktoré zmiešame s bryndzou, kyslou smotanou, maslom a mletou červenou paprikou. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme štipku pálivej papriky, nasekanej pažítky a vyšľaháme dopenista.

  2. 2

    Bryndzovú penu preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ňou bielky. Ozdobíme cherry paradajkou a uložíme na karamelizovanú šalotku.

  3. 3

    Karamelizovaná šalotka: Do rozpáleného oleja pridáme nakrájanú šalotku, posypeme kryštálovým cukrom a necháme skaramelizovať. Potom podlejeme červeným vínom a povaríme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist