V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 35 ročná žena, madarsko, 3. decembra 2017 18:56
Ďalšie jej recepty »

V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept)Foto: cesminaz

Jednoduchá, veľmi praktická príprava výborného jedla :-) Smotanová, cesnakovo-papriková marináda dá nielen mäsu, ale aj ryži fantastickú chuť.

5
porcií

Suroviny

5 ks (s chrbtovou časťou)
400 g hustá
2 ks
7 strúčikov
1,5 PL
1 KL
1-1,5 PL
500 g
trocha
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Toto jedlo sa robí na druhý deň, takže v klude večer vopred mäso dáme do marinády a necháme cez noc v chladničke :-) Ale ked ste v časovej tiesni, postačí aj zo 6 hodín. Pripravíme si stehná, ktoré 2x nakrojíme. Na marinádu dáme do misky hustú smotanu (u mňa červená 20 %ná), 2 stredné cibule, ktoré postrúhame na velkých slzách, 7 velkých strúčikov cesnaku, ktoré taktiež postrúhame. Dalej pridáme mletú papriku, korenie a sol. Dobre premiešame a mäso vložíme do marinády.

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň ráno som vybrala mäso z chladničky a aj opláchnutú ryžu som zaliala teplejšou vodou cca 1 prst nad ryžou. Nechala som ju, aby celú vodu vsiakla.

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    U nás toto bol obed ,takže som pokračovala pred obedom :-) Olejom vytreme jeden vhodný plech, pokladieme doň namarinované mäso a dáme ho takto odokryté do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C. Takto odokryté pečieme 30-35 minút. Vlastne dovtedy, ked už začne chytať farbu a vytvorí si kôrku. Po 30ich minútach ho vybereme a zakryjeme alobalom tak, aby malo z bokov vzduch. A dáme naspät do rúry až kým celkom nezmäkne. U mňa to bolo zasa 30 minút. Vidličkou treba skontrolovať mäso, má sa oddelovať od kosti :-)

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne z plechu mäso povyberáme a nasypeme do tej šťavy ryžu. Podla potreby ešte dolejeme také množstvo vody, ako sme pri svojej ryži zvyknutý. Celé ešte osolíme, premiešame a pokladieme stehná naspäť do pekáča. Potlačte ich až ku dnu. Plech zakryjeme znova alobalom tak, aby boli boky volné. Takto dáme naspät do rúry a pečieme kým sa ryža neudusí - u mňa to bolo 30 minút. Ku koncu môžte aj odokryté ešte 5 min popiecť. Ako kontrolu či je ryža už dosť mäkká, treba vidličkou zo spodu vybrat par zrniek. Ak je ešte tvrdá, tak kludne ryžu ešte z vrchu popolievajte horúcou vodou a dajte ešte spät do rúry na 10-15 minút :-)

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto jedlo môžem len odporúčať. Cibulou a cesnakom ochutená marináda výborne ochutila nielen mäso, ale fantasticky chutí od nej aj ryža :-)

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávať môžte k tomu podla chuti šalát, alebo niečo kyslého. Prajem dobrú chuť ;-P

    V rúre pečené smotanovo-cesnakové kuracie stehná s ryžou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist