Kuracie mäso
Úžasné kuracie hrude
Autor receptu: miroslat
Kuracie mäso mám rád a rád sa o jeden vynikajúci recept podelím...
4-6 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ingrediencie na omáčku (nálev, pác - ako chcete) dobre rozmiešať metličkou.
- Kuracie hrude (asi 6 ks) prerezať na tenšie a dlhšie kusy. Postupne klásť na tácku a kus po kuse výdatne polievať omáčkou. Touto omáčkou sa chuť znásobí. Prikryť napr. fóliou a odložiť do chladničky na 0,5 až 1 hodinu (odporúčam 1 hodinu a viac).
- Zemiak a mrkvu nakrájať na kocky veľké asi ako hrášok a na "knedlíkovom vejáriku" napariť do mäkka. Po vychladnutí (5-6 min.) pridať posekanú petržlenovú vňať a na drobno nakrájanú cibuľu, ďalej hrášok a pretlačený (postrúhaný) cesnak. Premiešať a pridať olej, korenie a soľ podľa vlastnej chuti.
- Na kusy kuracej hrude položiť asi za 1 PL zeleninovej zmesi. Zrolovať do valčeka a nadbytočné mäso jednoducho odrezať. Ak je mäso krátke, priložiť ďalší kus a pokračovať v rolovaní. Rolky poukladať na pekáč a zvyšok zeleniny (ak zostala) nasypať rovnomerne medzi rolky. Poliať zvyškom omáčky.
- 3 - 4 PL studenej vody rozmiešať s paradajkovým pretlakom a ponatierať mäsové rolky. Všetko podliať asi 200 ml horúcej vody zmiešanej s pikantným olejom (napr. chilli olej). Neliať na mäso !!!
- Piecť v rúre predhriatej na 200 °C asi 30 minút.
Odporúčam podávať s dusenou ryžou, chutí to spolu výborne.
- Ako si vyrobiť pikantný chilli olej?
200 ml extra panenského olivového oleja dať do hrnca spolu s nahrubo posekanými sušenými papričkami (5 ks) a spoločne ohrievať do teploty zhruba 50 °C. Stiahnuť a nechať vychladnúť, zliať do pohára. Zakryť fóliou a macerovať asi 2 dni. Potom precediť cez plátno alebo rovno plniť do fľaštičiek a zazátkovať. (Zdroj: https://www.dobrarada.sk)