Zavárané uhorky

Uhorková lahôdka

Autor receptu: betinka60

Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A našla som, sú vynikajúce.

7
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé malé uhorky (tie sú najlepšie) pokrájame na malé kúsky.
  2. Všetky ingrediencie okrem uhoriek a cesnaku zmiešame v hrnci a vytvoríme omáčku. Pokrájané uhorky vložíme do omáčky, premiešame a dáme variť na 15-20 minút. Viac nie, aby ostali chrumkavé... Po 15-20 minútach pridáme pretlačený cesnak. Premiešame a ešte prevaríme. Ja som varila 15 minút a potom s cesnakom ešte 5 minút.
  3. Horúcu zmes naložíme do pohárov, uzavrieme viečkom a prevrátime hore dnom na pár minút. Ja som použila poháre od horčice, od tatárskej omáčky. Už som nezavárala.
  4. Bolo to dobré ešte než sa to varilo a len nedávno som otvorila prvý pohár, no jedna báseň :)