Zavárané uhorky
Uhorková lahôdka
Autor receptu: betinka60
Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A našla som, sú vynikajúce.
7 porcií |
30 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Čerstvé malé uhorky (tie sú najlepšie) pokrájame na malé kúsky.
- Všetky ingrediencie okrem uhoriek a cesnaku zmiešame v hrnci a vytvoríme omáčku. Pokrájané uhorky vložíme do omáčky, premiešame a dáme variť na 15-20 minút. Viac nie, aby ostali chrumkavé... Po 15-20 minútach pridáme pretlačený cesnak. Premiešame a ešte prevaríme. Ja som varila 15 minút a potom s cesnakom ešte 5 minút.
- Horúcu zmes naložíme do pohárov, uzavrieme viečkom a prevrátime hore dnom na pár minút. Ja som použila poháre od horčice,
od tatárskej omáčky. Už som nezavárala.
- Bolo to dobré ešte než sa to varilo a len nedávno som otvorila prvý pohár, no jedna báseň :)