Lososová štrúdľa
Lososová štrúdľa

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 29. júna 2022

Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak naozaj za málo peňazí veľa muziky!

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

275 g
100 g (plátky)
200 g
4 ks
1/2 ks
10 g
2 PL
1 ČL
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpanú mrkvu a umytý pór nakrájaj na tenučké podlhovasté pásiky a daj ich dusiť do panvice na masle. Do zmesi vlej trošku vody a dochuť pomocou soli, korenia a oregana. Var domäkka, na mierne slabom plameni, asi 15 minút. Pridaj med, zamiešaj a var posledných 5 minút.

  2. 2

    Lístkové cesto rozprestri spolu s papierom na pečenie na plech. Balkánsky syr rozkroj po výške na dve polovice a ulož na cesto ako prvú vrstvu. Nasledujú plátky lososa a sladučká dusená zelenina. Cesto potri po okrajoch šťavou z panvice, kde sa varila mrkva s pórom, prelož ho najprv po krajoch, potom z jednej strany, znovu potri medovou šťavou a naposledy prekry druhou stranou. Natri aj vrch cestovej obálky a dozdob tekvicovými semiačkami.

  3. 3

    Daj zapekať do predvyhriatej rúry na 180 °C zhruba na 10-15 minút - záleží na výkone tvojej rúry - alebo až kým nebude cesto upečené dozlatova.

  4. 4

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha