Údené koleno

Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: pilcik

Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

10
porcií
20 minút
príprava
480 minút
na 160/95 °C

Suroviny

Postup

  1. Zapneme pomalý hrniec na 160 °C a dáme do neho pokrájanú cibuľu a slaninu na kocky. Necháme nech slanina pustí čo najviac masti. Potom pridáme cesnak posekaný na drobno a zeleninu krájanú tiež na drobno. Spolu to podusíme asi 10 minút.
  2. Zalejeme vínom a necháme rozvariť. Pridáme čierne korenie aj nové korenie.
  3. Teraz tam pridáme koleno, zavrieme pokrievkou a nastavíme hrniec na 95 °C. Necháme pomaly variť.
  4. Po šiestich hodinách je koleno tak mäkké až sa rozpadá. Ticho ho vyberieme a necháme trochu vychladnúť, aby sme ho mohli pokrájať a rozdrobiť na drobné kúsky.
  5. Hrniec si znovu prepneme na 160 °C a pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak chvíľu pomiešame a vložíme do hrnca šampiňóny krájané na väčšie kusy.
  6. Povaríme chvíľu a pridáme kapustu, tú povaríme asi 20 minút.
  7. Potom do hrnca dáme rozdrobené mäso a povaríme spolu 5 minút.
  8. Na záver vlejeme smotanu, s tou to povaríme 10 minút a jedlo máme hotové. Kto ma málo slané tak si ešte trochu dosolí.
  9. Zvolenú prílohu nechám na vás. U nás to beží v hlbokom tanieri s dobrým chlebom.