Údené koleno
Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)
Autor receptu: pilcik
Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.
10 porcií |
20 minút príprava |
480 minút na 160/95 °C |
Postup
- Zapneme pomalý hrniec na 160 °C a dáme do neho pokrájanú cibuľu a slaninu na kocky. Necháme nech slanina pustí čo najviac masti. Potom pridáme cesnak posekaný na drobno a zeleninu krájanú tiež na drobno. Spolu to podusíme asi 10 minút.
- Zalejeme vínom a necháme rozvariť. Pridáme čierne korenie aj nové korenie.
- Teraz tam pridáme koleno, zavrieme pokrievkou a nastavíme hrniec na 95 °C. Necháme pomaly variť.
- Po šiestich hodinách je koleno tak mäkké až sa rozpadá. Ticho ho vyberieme a necháme trochu vychladnúť, aby sme ho mohli pokrájať a rozdrobiť na drobné kúsky.
- Hrniec si znovu prepneme na 160 °C a pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak chvíľu pomiešame a vložíme do hrnca šampiňóny krájané na väčšie kusy.
- Povaríme chvíľu a pridáme kapustu, tú povaríme asi 20 minút.
- Potom do hrnca dáme rozdrobené mäso a povaríme spolu 5 minút.
- Na záver vlejeme smotanu, s tou to povaríme 10 minút a jedlo máme hotové. Kto ma málo slané tak si ešte trochu dosolí.
- Zvolenú prílohu nechám na vás. U nás to beží v hlbokom tanieri s dobrým chlebom.