Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 10. októbra 2014

Keď už som bol tej blízkej dvornej udiarni, tak som sa rozhodol za polievkou niečo menšie a ľahšie si uvarím k tomu chrenu, nech Zobraziť celý popisKeď už som bol tej blízkej dvornej udiarni, tak som sa rozhodol za polievkou niečo menšie a ľahšie si uvarím k tomu chrenu, nech ho využijem tak som si vybral malé kolienko bez kostí.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
300 g mrazené
0,3 l
4 strúčiky
3 PL čerstvý
1 PL
0,7 l
1/2 KL
2 ks iba vyvariť




Postup

  1. 1

    Údené koleno som dal variť do vody pridal som tam vyvariť cibuľu cesnak a mleté čierne korenie. Uvaril som koleno na mäkko. Nechal som ho vychladnúť aby som ho mohol pokrájať na 1cm kúsky. Horúce by sa rozpadalo.

    Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jednotlivé kúsky som obalil hladkou múkou.

    Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené kúsky som na panvici v troške oleja opiekol na chrumkavo, tak že som ich viac krát obracal aby neprihoreli.

    Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odložil som mäso bokom do tepla nech nevychladne pokiaľ sa ostatné uvarí.

    Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do horúceho výpeku som dal posekaný cesnak na drobno stále so miešal aby muka vo výpeku neprihorela s cesnakom pridal som korenie štyroch farieb čerstvo zomleté stále som miešal. Ďalej som pridal chren a horčicu par krát zamiešať a naliať vývar a rozmrazené hríby. Ja som použil kozáky s vlastného zberu bol dobrý rok na ne. Premiešame a prikryjeme pokrievkou a necháme variť často miešať nech sa muka nelepí na dno.

    Údené koleno s hríbmi v chrenovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak sa to varí asi 15 minút ( kto ma hríby surové viac ja som mal predvarené ich v mrázaku) vlejeme tam mlieko a ďalej varíme. Ak sa nám to vidí riedke dáme za PL maizeny do trochy mlieka a vlejeme chvíľu povaríme. A naopak ak máme to dosť husté to bol môj prípad tak som to rozriedil mliekom. Potom to všetko ochutnáme pripadne dosolíme a hotovo. Prílohu si urobíme zemiaky. Vybral menšie zemiaky očistil osolil a posypal dosť griľovacím korením. Dal som ich na panvicu s troškou oleja prudko pripiecť otočil som ich na druhu stranu tiež pripiekol a podlial za lyžicu vodou a prikryl pokrievkou. Pozor pri pridávaní vody strieľa to ak old Saterhand s opakovačky. Potom som to piekol ďalej a vrtel panvicou ale pokrievka bola ťažká tak to búchalo ako na Silvestra. Musel som ju potom dávať dole a obracať zemiaky naberačkou. Ak to prihára tak tam pridáme zas za lyžicu vody a robíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Tak a môžeme podávať prajem Vám dobrú chuť a na trávenie za pohárček Považského Repáku a verte potom zjete aj klince a všetko strávi. Ja ho volám zajačí koňak ,lebo je z jeho potravy.

Diskusia k receptu

mariamka
to bola teda riadna kowbojka, mile citanie :) paci sa mi recept, aj ked mi evokuje Velku Noc :) omacka moze byt super, akurat to koleno je u nas problem ustrazit
jaro36
Teraz som dojedol tvoj recept a bolo to výborné, vďaka. ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia