60 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
50 dkg |
|
4 dcl |
|
2 dkg cerstvé |
|
5 dkg |
|
3 PL |
|
8 dkg |
|
1 ks |
|
stípka |
|
1 kg |
|
podla chuti |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 ks |
|
na drobno sekany |
|
stípka |
|
Postup
-
1
Z vlazného mlieka , drozdia ,PL cukru urobíme kvások.Potom pridáme múku,maslo,olej,zltok, soli,cukor a urobíme klasické kysnuté cesto. Necháme kysnút.
- 2
Pripravíme tvarohovú plnku. Zltok vymiesame s cukrom,pridáme tvaroh,vanilkovy cukor,citronovú koru,sneh z bielkov , kopor a troska soli.
- 3
Vyvalkané cesto dáme na vymasteny pekác a nalejeme tvaroh. Necháme chvílu kysnut a pecieme asi 40-50 minút .
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Nám chutí velmi,treba upiect polovicnú dávku a ochutnat.Je to vynikajuce!
Manzel hovorí,ze chutí celej rodine aj susedom,lebo aj oni dostanú.