Tvarohové želatínové kocky s malinami a ríbezľami fotorecept
Foto: katarinalucanova
Osviežujúci skvelý želatínový zákusok.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
7 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
Tvarohový krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
5 PL |
|
18 g |
|
100 ml |
|
Na potretie: | |
|
|
Ovocie: | |
|
|
|
|
Želatína: | |
2 bal. |
|
1 l |
|
8 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Vareškou vmiešame olej, vodu, polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (15 minút na 170 °C).
-
2
Upečený plát necháme vychladnúť. Potom z neho stiahneme papier na pečenie, odstránime vrchnú kôru pomocou noža. Korpus vložíme do ráfika alebo hlbšieho plechu a potrieme kvalitným džemom.
-
3
Pripravíme si tvarohový krém. Želatínu necháme napučať vo vode. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínu rozpustíme zahriatím a primiešame k tvarohu so šľahačkou. Krém vylejeme na plát s džemom.
-
4
Na krém rovnomerne poukladáme maliny a ríbezle. Zákusok odložíme do chladu. Pripravíme si želatínu podľa návodu na vrecku.
-
5
Uvarenú želatínu necháme trochu vychladnúť. Opatrne ju nalejeme na schladený zákusok. A odložíme do chladničky stuhnúť.
-
6
Stuhnutý zákusok pokrájame na kocky.
Taktiež má zaujíma, odkiaľ máte taký šikovný rozťahovací ráfik, veľkosťou vyzerá ako z cukrárenskej výroby.
Ďakujem