Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohové koláčiky so slivkovým lekvárom

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 5. júla 2017
Tvarohové koláčiky so slivkovým lekvárom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
50 g
300 ml
2 ks
30 g
1 bal
100 g
 na potretie
Posýpka:
100 g
90 g
90 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, vanilkového cukru a droždia pripravíme kvások. V mise zmiešame hladkú múku, kryštálový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a štipku soli. Prilejeme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto na doske premiesime. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska naplníme tvarohom. Plnku v kolieskach zabalíme tak, aby vznikli malé buchty. Dnom pohára každú buchtu trochu stlačíme a spravíme v nej priehlbinku, ktorú naplníme tvarohom a džemom.

  3. 3

    Koláče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba, aby sa počas pečenia nezlepili. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pripravenou posýpkou. Na plechu ich ešte asi 10–15 minút necháme podkysnúť. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C dozlatista.

Diskusia k receptu