Tvarohové koláčiky so slivkovým lekvárom
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 5. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, vanilkového cukru a droždia pripravíme kvások. V mise zmiešame hladkú múku, kryštálový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a štipku soli. Prilejeme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
- 2
Vykysnuté cesto na doske premiesime. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska naplníme tvarohom. Plnku v kolieskach zabalíme tak, aby vznikli malé buchty. Dnom pohára každú buchtu trochu stlačíme a spravíme v nej priehlbinku, ktorú naplníme tvarohom a džemom.
- 3
Koláče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba, aby sa počas pečenia nezlepili. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme pripravenou posýpkou. Na plechu ich ešte asi 10–15 minút necháme podkysnúť. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C dozlatista.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu