Tvarohové knedličky
Tvarohové knedličky

Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 8. júna 2023
Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept)
Foto: evusik

Asi všetky deti sú na sladké a milujú klasické buchty a ovocné knedličky. Keď sa mi ale nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou Zobraziť celý popisAsi všetky deti sú na sladké a milujú klasické buchty a ovocné knedličky. Keď sa mi ale nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou omáčkou a úspech je zaručený. A sú dobré aj len tak posypané kakaom, Grankom a samozrejme aj s iným ovocím.
Zdroj: https://ovarenizivoteatak.blogspot.com/2020/06/tvarohove-halusky-s-jahodovou-omackou.html#more

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
250 g
100 g
1 ks
štipka
Na omastenie halušiek:
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Tvaroh, krupicu, vajíčko a štipku soli vymiešame na hustejšie cestíčko. Ak je redšie, pridáme krupicu, ak je moc husté, pridáme kvapku vody.

    Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vriacej osolenej vody hádžeme pomocou dvoch lyžičiek väčšie halušky. Keď vyplávajú na povrch ešte krátko povaríme, scedíme a preložíme do misky. Na horúce halušky poukladáme plátky masla a necháme ich rozpustiť. Halušky premiešame.

    Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnčeka nakrájame umyté jahody, posypeme cukrom, pridáme vetvičku medovky, pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme prevrieť. Medovku vyberieme. Ak varíme len pre dospelých, môžeme na záver pridať štamprlík koňaku alebo rumu. Jahody môžeme vidličkou popučiť alebo rozmixovať. Alebo ich nemusíme variť vôbec, stačí ich len nakrájať, zmiešať s haluškami a posypať práškovým cukrom.

    Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri servírujeme halušky s omáčkou, môžeme posypať nastrúhanou čokoládou.

    Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zolik
Nádhera! Takéto jedlá ja milujem a to už dávno nie som decko. Tieto tvarohové halušky/knedlíky mám rada aj len posypané osmaženou strúhankou, poliate véééľa maslom a k tomu kyselkavý džem.
Strašné chute si mi narobila!
farbuska
Veľmi elegantne podané. Ja robievam z toho cesta len obyčajné guľky, zvyčajne posypané opraženou strúhankou s cukrom a štipkou škorice ...chutné sú a najmä veľmi rýchlo hotové. Nabudúce ich skúsim povýšiť s podobnou ovocnou omáčkou.
evusik
@zolik (8.6.2023 17:05)
u nás je to podobné, navarím niečo sladké pre vnúčatá a pochutia si aj rodičia
evusik
@farbuska (8.6.2023 21:56)
mne sa páči, že tieto halušky sú veľmi rýchlo hotové a pridať si môže kto čo chce - ovocie, kompót, džem, naša vnučka len Granko, skrátka komu čo chutí
natascha1
Robievam podobne, väčšinou si to rada zjednoduším a neplním guľky. Omáčku robievam aj zo sliviek, jabĺčok so škoricou, marhúľ atď....podľa toho, čo je práve v záhrade.😉
natascha1
Robievam podobne, väčšinou si to rada zjednoduším a neplním guľky. Omáčku robievam aj zo sliviek, jabĺčok so škoricou, marhúľ atď....podľa toho, čo je práve v záhrade.😉
evusik
@olinecka (11.6.2023 18:09) ďakujem, naše vnúčatá to milujú a ja mám radosť, že im chutí :-)

kimlo
To musí byť úžasné! Ja by som to bral ako dezert po normálnom jedle.. :-)
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia