Tvarohové knedličky

Tvarohové halušky s jahodovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Asi všetky deti sú na sladké a milujú klasické buchty a ovocné knedličky. Keď sa mi ale nechce plniť knedličky uvarím halušky s jahodovou omáčkou a úspech je zaručený.* A sú dobré aj len tak posypané kakaom, Grankom a samozrejme aj s iným ovocím.

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh, krupicu, vajíčko a štipku soli vymiešame na hustejšie cestíčko. Ak je redšie, pridáme krupicu, ak je moc husté, pridáme kvapku vody.
  2. Do vriacej osolenej vody hádžeme pomocou dvoch lyžičiek väčšie halušky. Keď vyplávajú na povrch ešte krátko povaríme, scedíme a preložíme do misky. Na horúce halušky poukladáme plátky masla a necháme ich rozpustiť. Halušky premiešame.
  3. Do hrnčeka nakrájame umyté jahody, posypeme cukrom, pridáme vetvičku medovky, pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme prevrieť. Medovku vyberieme. Ak varíme len pre dospelých, môžeme na záver pridať štamprlík koňaku alebo rumu. Jahody môžeme vidličkou popučiť alebo rozmixovať. Alebo ich nemusíme variť vôbec, stačí ich len nakrájať, zmiešať s haluškami a posypať práškovým cukrom.
  4. Na tanieri servírujeme halušky s omáčkou, môžeme posypať nastrúhanou čokoládou.