Tvarohové guľky s ovocím podľa Hany Gregorovej
Hana Gregorová
herečka, 7. augusta 2024
herečka, 7. augusta 2024
Foto: Shutterstock
Recept vychýrenej kuchárky - herečky Hany Gregorovej je veľmi jednoduchý, rýchly a hodí sa najmä teraz v lete, keď je veľký výber čerstvého ovocia.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vymiešame polohrubú múku, hladký tvaroh, vajcia a štipku prášku do pečiva. Z cesta urobíme malé placky, do ktorých zabalíme ľubovoľné ovocie, napríklad jahody. Aby sa robili lepšie a cesto sa nelepilo na ruky, trochu si ich vždy navlhčíme.
- 2
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme trochu soli a vo vriacej vode uvaríme guľky, trvá to asi 5 minút. Potom ich dierkovanou vareškou vyberieme na taniere.
- 3
Dochutíme tvarohom zmiešaným s kyslou smotanou a s cukrom. Navrch ešte pridáme trochu roztopeného masla.
Tiež tvarohové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu