Ryža s fazuľou
Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Autor receptu: ryzasos
Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne.* Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu
SOS Classic a fazuľu v lahodnej zmesi, ktorá na panvici zhnedne a vytvorí chrumkavú kôrku a krémové vnútro. Toto jedlo je
nielen chutné, ale je aj dokonalým príkladom toho, ako čo najlepšie využiť zvyšky surovín v našej kuchyni.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Ryžu počas varenia nemiešajte. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte prikrytú 5 minút. Potom ju načechrajte vidličkou, aby sa zrnká oddelili.
- Na veľkej panvici rozohrejte olej. Keď je olej rozpálený, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnakovú pastu, kým nezačnú mierne hnednúť.
- Po niekoľkých minútach pridajte čili a zmes poriadne premiešajte.
- Ak zmes začne príliš vysychať, pridajte trochu vodu.
- Pridajte čierne korenie, lyžicu oregana, soľ a rascu. Premiešajte.
- Fazuľu sceďte a polovicu pridajte na panvicu.
- Druhú polovicu rozmixujte v mixéri a tiež pridajte na panvicu. Pridajte aj uvarenú ryžu a poriadne premiešajte.
- Keď zmes jemne vychladne, vytvarujte ju na tanieri do oválneho tvaru a ozdobte kúskom masla. Pridajte opražené vajíčka a osmažené plantainy z oboch strán. Vychutnávajte tento exotický pokrm.