Ryža s fazuľou

Tradičný peruánsky recept tacu tacu

Autor receptu: ryzasos

Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne.* Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu SOS Classic a fazuľu v lahodnej zmesi, ktorá na panvici zhnedne a vytvorí chrumkavú kôrku a krémové vnútro. Toto jedlo je nielen chutné, ale je aj dokonalým príkladom toho, ako čo najlepšie využiť zvyšky surovín v našej kuchyni.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Ryžu počas varenia nemiešajte. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte prikrytú 5 minút. Potom ju načechrajte vidličkou, aby sa zrnká oddelili.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte olej. Keď je olej rozpálený, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnakovú pastu, kým nezačnú mierne hnednúť.
  3. Po niekoľkých minútach pridajte čili a zmes poriadne premiešajte.
  4. Ak zmes začne príliš vysychať, pridajte trochu vodu.
  5. Pridajte čierne korenie, lyžicu oregana, soľ a rascu. Premiešajte.
  6. Fazuľu sceďte a polovicu pridajte na panvicu.
  7. Druhú polovicu rozmixujte v mixéri a tiež pridajte na panvicu. Pridajte aj uvarenú ryžu a poriadne premiešajte.
  8. Keď zmes jemne vychladne, vytvarujte ju na tanieri do oválneho tvaru a ozdobte kúskom masla. Pridajte opražené vajíčka a osmažené plantainy z oboch strán. Vychutnávajte tento exotický pokrm.