Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 13. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12
porcií
60 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhreme na 160 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na plech rozložíme mandle a pekanové orechy a 12 – 15 minút pečieme, pokiaľ mandle nebudú zlatisté. Potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

  2. 2

    V hrnci na miernom plameni vo vodnom kúpeli roztopíme med, čokoládu, maslo a cukor. Necháme trochu ochladnúť a potom vmiešame ovocie, opečené mandle s orechami a ostatné suché ingrediencie, s výnimkou práškového cukru. Silikónovou stierkou vymiešame cesto.

  3. 3

    Zvýšime teplotu v rúre na 170 °C. Tortovú formu o priemere 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie alebo podložíme silikónovou podložkou. Namočíme si ruky, po častiach naberáme cesto a ukladáme ho do formy, kde ho poriadne zatlačíme, aby sa dostalo až ku krajom. Ruky treba mať vždy vlhké, inak sa cesto bude lepiť. Pečieme zhruba 8 minút, pokiaľ koláč nebude na dotyk nadýchaný a pružný. Potom ho vytiahneme z rúry a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Z vychladeného koláča odstránime formu a posypeme ho práškovým cukrom. Podávame pri izbovej teplote.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist