Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom (fotorecept)
	        Autor receptu: elixir
	         
	        
	        Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)
| 		  
				  	  
				  	1 porcia  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút tepelná úprava  | 
Postup
- V hrnci dáme na masle opražiť cibuľu...
 - ...potom pridáme zeleninový vývar so šošovicou a dáme variť na 45 minút... Prvých 25 minút šošovicu varíme pod pokrievkou.
 - Medzitým poumývame a pokrájame hrozno (na polovice) a pór (na kolieska).
 - Po 25 minútach odokryjeme šošovicu a dovaríme ju tak, aby sa odparila prebytočná tekutina. Dáme si variť tortiglioni podľa návodu na obale.
 - Zmiešame citrónovú šťavu s cukrom...
 - ...na posledných 10 minút varenia túto zmes prilejeme k šošovici a dobre zamiešame.
 - Nakoniec pridáme pór a hrozno, 3 minúty prehrejeme. Osolíme a okoreníme.
 - Podávame posypané petržlenovou vňaťou, môžeme prizdobiť krúžkami póru. Podávala som k jedlu rukolu a paradajku, ktorá nám vyrástla na balkóne :), s lyžicou jogurtu.
 - Energetická hodnota (bez zeleninovej prílohy) cca:
1440 kJ
Bielkoviny: 12,5g
Sacharidy: 65g
Tuky: 5g