Pizza

Top pizza

Autor receptu: ludo123

3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som niekoľko variantov, ale tento je najlepší.

4
porcie
240 minút
príprava
8 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások, počkáme kým sa nám urobí.
  2. Pridáme vodu, vajce, soľ, sódu bikarbónu, pivo,olej a med. Cesto poriadne vypracujeme, aby sa nám nelepilo na ruky, zopár krát cestom hodíme o dosku aby sa uvoľnil lepok, cesto viac na seba naviaže. Necháme ho odstáť pod utierkou aspoň hodinu.
  3. Potom cesto rozdelíme na 4 diely, vypracujeme v rukách do tvaru guľky, obalíme v hladkej múke a uzavrieme do sáčku. Cestá potom dáme do chladničky zas aspoň na hodinu odležať.
  4. Medzitým si nachystáme paradajkovú omáčku z paradajok ošúpaných v horúcej vode, ktoré rozmixujeme, pridáme cukor, soľ a oregano. Ingrediencie na pizzu si nachystá každý sám podľa svojich chuťi.
  5. Vyberieme cesto zo sáčku, jemne si naolejujeme ruky a cesto sa v rukách snažíme rozťahovať na požadovanú veľkosť na plech. Na pripravené cesto dáme paradajkovú omáčku a kladieme ingrediencie, podotýkam, že syr by mal byť aspoň 40 %.
  6. Pečieme na 230 stupňov asi 6 až 8 minút, po vybratí potrieme kraje olejom zmiešaným s cesnakom. Dobrú chuť prajem.