Pizza
Top pizza
Autor receptu: ludo123
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na
pizza cesto. Skúšal som niekoľko variantov, ale tento je najlepší.
4 porcie |
240 minút príprava |
8 minút na 230 °C |
Postup
- Z múky, vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások, počkáme kým sa nám urobí.
- Pridáme vodu, vajce, soľ, sódu bikarbónu, pivo,olej a med.
Cesto poriadne vypracujeme, aby sa nám nelepilo na ruky, zopár krát cestom hodíme o dosku aby sa uvoľnil lepok, cesto viac na seba naviaže. Necháme ho odstáť pod utierkou aspoň hodinu.
- Potom cesto rozdelíme na 4 diely, vypracujeme v rukách do tvaru guľky, obalíme v hladkej múke a uzavrieme do sáčku. Cestá potom dáme do chladničky zas aspoň na hodinu odležať.
- Medzitým si nachystáme paradajkovú omáčku z paradajok ošúpaných v horúcej vode, ktoré rozmixujeme, pridáme cukor, soľ a oregano. Ingrediencie na pizzu si nachystá každý sám podľa svojich chuťi.
- Vyberieme cesto zo sáčku, jemne si naolejujeme ruky a cesto sa v rukách snažíme rozťahovať na požadovanú veľkosť na plech. Na pripravené cesto dáme paradajkovú omáčku a kladieme ingrediencie, podotýkam, že syr by mal byť aspoň 40 %.
- Pečieme na 230 stupňov asi 6 až 8 minút, po vybratí potrieme kraje olejom zmiešaným s cesnakom. Dobrú chuť prajem.